Foto: Lidl Slovenija
Ustvarjeno dne
Pet, 5.3.2021 12:16
Lidl Slovenija je danes v neposredni bližini severne ljubljanske obvoznice, na Slovenčevi ulici, odprl svojo novo trgovino, ki je obenem 62. trgovina v Sloveniji.

V Lidlu Slovenija so odprli 8. trgovino v Ljubljani, ki je obenem že 62. v Sloveniji. Odprli so jo na Slovenčevi ulici.

Gneča ob odprtju

Ob odprtju je bilo nekaj gneče, ker so kupcem na dan otvoritve ponudili 10-odstotni popust na celoten nakup. Nekaj strank se je pred trgovino zbralo že pred 8. uro, a so dosledno upoštevali vse ukrepe. Za varnostno razdaljo je bilo poskrbljeno, saj je vsak kupec moral vzeti tudi nakupovalni voziček. Pred trgovino je tudi varnostnik, ki skrbi, da število strank v trgovini ne presega dovoljenega.

Foto: Lidl Slovenija

Že tradicionalno podprli izbrano organizacijo

Na 1.100 kvadratnih metrih je kupce pričakala bogata izbira izdelkov odlične kakovosti. Ob odprtju so v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet že tradicionalno podprli izbrano organizacijo. Tokrat so izbrali Društvo za pomoč osebam z govornimi motnjami Vilko Mazi, prvo in edino društvo v Sloveniji, ki povezuje osebe z govorno jezikovnimi motnjami in jim ponuja pomoč. Le-to ima svoj sedež v neposredni bližini nove trgovine. Društvu so podarili sredstva v vrednosti 500 evrov.

V imenu društva je donacijo prevzel Georgij Done, predsednik društva, ki je ob tem povedal:

»V imenu vseh članov in zaposlenih Društva za pomoč osebam z govornimi motnjami Vilko Mazi se podjetju Lidl Slovenija zahvaljujemo za podarjena denarna sredstva. Donacija nam pomeni priznanje za naše dolgoletno delo na področju pomoči osebam z govorno-jezikovnimi motnjami, zlasti jecljanjem. S pomočjo vaše donacije bomo nakupili pisarniški in tehnični material, ki ga potrebujemo pri delu z osebami z govornimi jezikovnimi motnjami, njihovimi svojci, vzgojitelji, učitelji … Predvsem v teh težkih in nepredvidljivih časih smo donacije še toliko bolj veseli, saj bomo tako lažje pomagali premagati stiske otrok, mladostnikov in odraslih, ki se bojijo izraziti svoje misli v družbi, pokazati svoje znanje v šoli, nastopiti pred razredom ali med prijatelji.«

Foto: Lidl Slovenija

Odlična nakupovalna izkušnja

Poslovalnica na Slovenčevi ulici je zasnovana po najnovejšem konceptu opreme Lidlovih trgovin. Za še boljšo nakupovalno izkušnjo poskrbijo sodobne blagajne na dotik, blagajniški pult pa je za lažje zlaganje nakupa nižji in podaljšan. Sodobno zasnovana je osvetlitev trgovine pa tudi regali, kjer je še več prostora za izdelke. Hladilniki za hlajene in zamrznjene izdelke in skrinje za meso kupcem omogočajo, da lažje posegajo po izdelkih, prav tako sta v skladu z vodilom, da naj bo vsak nakup kar najbolj hiter in preprost, zasnovani Lidlova pekarna in Lidlova tržnica. V najnovejših (in tudi v nedavno posodobljenih) trgovinah imajo poseben prostor tudi Lidlove lastne blagovne znamke, ki so kupcem še bolj na dosegu roke. Poleg izvrstne ponudbe Lidlovih izdelkov, ki je postavljena na 1.100 kvadratnih metrih prodajne površine, bo kupcem na voljo tudi avtomat z okusno kavo Lidl TO GO, ki ima certifikat Fairtrade.

»Veseli me, da v Lidlu Slovenija uspešno širimo mrežo poslovalnic tudi v Ljubljani, s čimer se še bolj približamo našim kupcem. Gre za zanimivo lokacijo neposredno ob ljubljanski obvoznici, za katero verjamem, da bo še dodatno pripomogla k uspešnemu poslovanju trgovine,« je povedal Davor Irgolič, vodja prodaje za zahodno regijo v Lidlu Slovenija.

Foto: Lidl Slovenija

Parkirišča za družine, invalide in kolesarje, 2 polnilnici za električna vozila

Ob trgovini je 96 parkirnih mest: 3 za družine in 5 za invalide, na voljo pa so tudi nakupovalni vozički za otroke in invalide. Pred trgovino sta urejena prostor, kjer lahko počakajo hišni ljubljenčki, in prostor za parkiranje koles. Trgovina ima tudi 2 polnilnici za električna vozila.

Poseben otvoritveni popust

Na dan odprtja so za vse obiskovalce novega Lidla pripravili poseben otvoritveni popust (10-odstotni popust na celoten nakup). Popusti se bodo vrstili še ves teden. Pričakujete lahko od 20- do 30-odstotni popust na ponudbo svežih rib, mesa, kruha in pekovskega peciva, sadja in zelenjave ter na izdelke znamke Naše nam paše.

Starejše novice