Vir: Facebook profil Ljubljanska kolesarska mreža
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 28.9.2022 11:30
Vse več ljudi v Ljubljani za vsakodnevne poti izbira kolo. V Ljubljanski kolesarski mreži izpostavljajo, da nekatera podjetja v mestu kolesarjem niso ravno prijazna.

Ljubljanska kolesarska mreža na Facebooku izpostavlja dobre in slabe prakse, ki jih na dnevni ravni opažajo v prestolnici. 

Nedavno so izpostavili, da se jim zdi pomembno, da spodbujajo podjetja k kolesarju prijaznemu delovanju in da v tej luči razgalijo podjetja, ki pri tem niso iskrena, ali posebej pohvalijo tista, ki se zares trudijo.

Med podjetji, ki si po njihovi oceni zaslužijo pohvalo, so Lidl, Decathlon in NewBike kolesa

Pozabili na dostop za kolesarje?

Kot slabo prakso pa so tokrat izpostavili parkirišče pred Hoferjem v Ljubljani. 

Zapisali so: »Tokrat razgaljamo Hofer Slovenija, ki nas nikakor ni prepričal s svojim odnosom do kolesarjev. Danes mineva 100 dni odkar smo na njih naslovili vprašanje, a še vedno čakamo na prepričljiv odgovor.«

Nadaljevali so: »Opozorili smo jih, da do njihove poslovalnice na Mesarski cesti ni mogoče prikolesariti - kolesarju ni omogočeno, da se pripelje do stojal za kolesa, saj mimo zapornice ne sme, preostali dostopi pa so namenjeni pešcem in mora zato del poti sestopiti s kolesa in ob njem pešačiti.«

Po njihovih besedah so jim sprva odgovorili, da 'aktivno iščejo rešitev', kasneje pa po navedbah Ljubljanske kolesarske mreže odpisali »da je dostop kolesarjev do trgovine mogoč, zato zaenkrat ne predvidevajo nobenih posegov v infrastrukturo«.

Starejše novice