Ustvarjeno dne
Čet, 18.8.2022 07:00
Križišče med Igriško in Gregorčičevo ulico v Ljubljani se bo prenovilo. Začetek del predviden v jeseni.

Kot smo poročali prejšnji teden, se je meščan nedavno pritožil nad križiščem med Igriško in Gregorčičevo ulico v Ljubljani in ga celo označil za najnevarnejše v Ljubljani. Vprašanja smo naslovili na ljubljansko občino in prejeli odgovore.

Križišče se bo prenovilo

Z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne uprave Mestne občine Ljubljana so pojasnili, da je v pripravi javno naročilo za izbor izvajalca del na Gregorčičevi ulici, ki ga skupaj z Mestno občino Ljubljana pripravlja še javno podjetje Energetika, Voka Snaga ter Generalni sekretariat Vlade Republike Slovenije.

Začetek del je predviden jeseni 2022, odvisno od poteka javnega naročila. V okviru njihovega dela projekta prometne in komunalne ureditve Gregorčičeve ulice bodo uredili tudi križišče.

Izvajanje rednih ukrepov 

V pritožbi je meščan kritiziral slabo stanje in nevarnost omenjenega križišča, ki potrebno prenove. 

Z Mestne občine Ljubljana dodajajo, da mestno redarstvo izvaja redne vsakodnevne nadzore tako mirujočega kot cestnega prometa tako na Gregorčičevi kot tudi na Igriški ulici.

V obdobju med 1. januarjem 2022 in 10. avgustom 2022 so na Gregorčičevi ulici skupno izvedli 144 ukrepov, na Igriški ulici pa 53 ukrepov. Z rednimi vsakodnevnimi nadzori nadaljujejo tudi naprej.

Starejše novice