Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 30.6.2022 07:05
V naselju Novo Brdo v Ljubljani so oskrbovana stanovanja, ki so namenjena starejšim od 65 let.

V začetku maja smo poročali, da je Stanovanjski sklad Republike Slovenije razširil ponudbo najemnih stanovanj, tudi v Ljubljani. 

Stanovanja v Ljubljani se nahajajo v novem naselju Novo Brdo, kjer je na voljo 25 stanovanj.

Bivanje v oskrbovanem stanovanju starejšim omogoča, da ohranijo svojo individualnost, intimnost in svoj način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju, izpostavljajo v stanovanjskem skladu.

Komu so stanovanja namenjena?

Stanovanja so namenjena prosilcem, starejšim od 65 let. Prav tako pa lahko poleg prosilca v stanovanju bivajo kot uporabniki tudi zakonski/zunajzakonski partner najemnika ali druge osebe, starejše od 65 let.

Pomembno je, da zdravstveno stanje prosilca in ostalih uporabnikov omogoča samostojnost bivanja ob organizirani pomoči, tako da oseba ne potrebuje popolnega institucionalnega varstva v zavodu oziroma domu starejših občanov.

Podaljšali rok za prijavo

Sprva prijav ni bilo dosti, zato so rok podaljšali.

Do polovice junija je stanovanjski sklad za oskrbovana stanovanja v soseski Novo Brdo je sklad prejel 30 prijav, od tega 11 prijav v podaljšanem roku.

»Prijave so v fazi pregledovanja, preverjanja upravičenosti do najema oskrbovanega stanovanja oziroma izpolnjevanja kriterijev prosilcev ter morebitnih dodatnih uporabnikov ter dopolnjevanja s strani prosilcev v primeru morebitnih pomanjkljivosti,« so takrat povedali za Ljubljanainfo.

Izbor najemnikov so opravili 23. junija.

Za katera stanovanja je zanimanja največ?

»Največ zanimanja je za dvosobna stanovanja, ki jih je tudi največ na voljo, in sicer 22 od skupno 25 stanovanj,« so še pojasnili. 

Starejše novice