Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 30.9.2022 10:13
Bolšjak je nazaj!

To nedeljo, 2. oktobra, bo prvič v novi sezoni Breg ob Ljubljanici zasedel Bolšji trg.

Vse do 25. decembra bodo vsako nedeljo od 8. do 15. ure naprodaj starine, umetniška dela in še različni drugi predmeti, ki imajo zbiralsko ali pa tudi zgolj nostalgično vrednost.

Bolšji trg je tradicionalni sejem starin, kjer se srečujejo zbiratelji, ljubitelji starin, starinarji in ljudje, ki iščejo zanimive stare predmete ali umetniške izdelke, ter turisti, sprehajalci in ostali mimoidoči, ki jih pritegne nostalgičen in domačen prizvok sproščenega nedeljskega dogajanja v strogem mestnem jedru.

Kako se je v Ljubljani nekoč živelo …

»Različni ostanki bolj ali manj oddaljenih obdobij, ki v mnogih primerih še niso izgubili svoje uporabne vrednosti, med njimi pohištvo, okrasni predmeti ali posoda, nazorno pričajo o okusih in oblikovalskih smernicah preteklih časov, posebej pa tudi o tem, kako se je v Ljubljani in še nekoliko širšem prostoru, katerega del je, nekoč živelo,« organizatorji opisujejo dogodek na svoji spletni strani.

Posebnost sejma se skriva zagotovo v tem, da obiskovalci nikoli ne morejo predvideti, kaj vse bodo tam našli naslednjo nedeljo. Nenazadnje pa vsak Ljubljančan tam zagotovo sreča tudi kakšnega starega znanca in obudi stike iz preteklosti.

Starejše novice