Vir: MOL.
Ustvarjeno dne
Pon, 28.12.2020 12:25
Marsikje po državi smo se prebudili v zasneženo jutro, predvsem na severozahodu bo še ves dan močno snežilo in lahko zapade tudi do pol metra snega. Sneži tudi v Ljubljani.

Ekipe zimske službe so v prestolnici v jutranjih urah opravile posip cest prve, druge ter delno tudi tretje prioritete, kar pomeni, da so najprej očistili ceste, postajališča za javni prevoz in pločnike, potem so prišle na vrsto kolesarske steze in parkirna mesta. 

V teku je tudi akcija posipanja na območju sektorja Hribi ter posip peščevih površin ob mestnih vpadnicah. 

Vir: MOL.

Čiščenje snega poteka po prioritetah

V primeru, da v 24 urah zapade več snega in da je sneženje še napovedano, se vsa mehanizacija preusmeri na pluženje cest, po katerih potekajo proge javnega mestnega prometa in tistih cest, ki so pomembne za tranzit, dovoz do šol, vrtcev, bolnišnic, reševalne postaje in podobno. Vse ostale ceste se očistijo v najkrajšem možnem času po prenehanju padavin.
 

Površine za pešce očistijo ob vseh kategoriziranih cestah, s tem, da v času akcije očistijo pločnike ob lokalnih glavnih cestah in avtobusnih progah mestnega potniškega prometa po prioritetnem programu, ki je sestavni del načrta.

V centru mesta in ob avtobusnih progah ter lokalnih glavnih cestah pričnejo s čiščenjem pločnikov in peščevih površin pri debelini snega pet centimetrov, na vseh ostalih peščevih površinah pa pri debelini snega 10 centimetrov.
 

15 kilogramov brezplačne soli za meščane 

Meščani Mestne občine Ljubljana lahko na sedežu družbe KPL d. o. o. na Tbilisijski ulici 61, vsak dan od ponedeljka do sobote med 7. in 17. uro ter ob nedeljah od 7. do 13. ure brezplačno  prevzamete 15 kilogramov soli za posipanje. Ob prevzemu soli morate imeti s seboj osebni dokument, iz katerega je razvidno, da ste meščani Mestne občine Ljubljana, s seboj pa imejte tudi ustrezno posodo za prenos soli.

Minulo zimo je bila na voljo brezplačna sol za meščane, vrtce in šole, ki pa zaradi izredno malo snežnih padavin te možnosti niso koristili. V zimski sezoni 2018/19 so za posipanje poledenelih tal meščanom izdali 8.345 kilogramov brezplačne soli. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice