Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 23.9.2022 07:00
Meščanka je na Mestno občino Ljubljana podala pobudo v z vprašanjem, ali lahko pričakujemo podaljšanje delovnega časa tržnice.

Ljubljančanka se sprašuje, kdaj se bo podaljšal delovni čas na osrednji mestni tržnici, saj je veliko ljudi v službi tudi po uri, ko prodajalci sadja in zelenjave že umaknejo svoje izdelke in pospravijo stojnice.

»Že po 16. uri praktično ni nič odprtega oziroma je ponudba že zelo okrnjena, da ne rečem, da se ne da kupiti ničesar več,« je potožila meščanka.

Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet na Mestni občini Ljubljana je na pobudo odgovoril, da gre pri spremembi obratovanja tržnice v popoldanskem času da dolgotrajen proces, ker je »tovrstno obratovanje zatečeno stanje več let, če ne celo desetletij«.

Kakšne spremembe se obetajo?

»V letošnjem letu smo pričeli s podaljšanim obratovanjem najemnikov z gostinsko dejavnostjo. Naslednja faza je obratovanje Pokrite tržnice v popoldanskem času vsaj enkrat tedensko,« so zapisali v odgovoru.

Pri prodajalcih sadje in zelenjave je vpeljava podaljšanega obratovalnega časa še bolj zahtevna, so razložili. »Potrebno se je zavedati, da so to v pretežni meri kmetovalci, ki imajo svoje kmetije. Slednja pa zahteva tudi svojo obravnavo.«

Verjamejo pa, da bodo dosegli končni uspeh, kar pomeni, da si prizadevajo za to, da bo lahko tudi delovno aktivna populacija v popoldanskih urah obiskala tržnico in nakupila željene stvari.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice