Foto: Facebook Promet.si
Ustvarjeno dne
Sre, 25.11.2020 12:05
Deset let mineva od odprtja štiripasovnega krožišča Tomačevo. Vozniki so se takrat prvič spopadli s predhodnim razvrščanjem na ustrezen pas, saj menjava kasneje ni mogoča in upoštevanjem pametnih semaforjev v krožišču.

Zaradi velike količine prometa v krožnem križišču Tomačevo je bilo, glede na simulacijo, potrebno urediti po štiri prometne pasove na vsakem uvoznem kraku, pri čemer so lahko prometno varnost zagotovili le s semaforizacijo krožišča.

Stanje pred desetimi leti

Kot so zapisali na MOL-u, promet na rondoju spremlja 76 detektorskih zank, ki napravi posredujejo podatke o številu in razdaljah med vozili, pa tudi o morebitnih stoječih kolonah na izvoznih priključnih poteh, ki vodijo s tega dela severne ljubljanske obvoznice (H3) na krožno križišče Tomačevo. Dolžine posameznih zelenih faz se tako kar najbolj prilagajajo prometnim obremenitvam.

Pri projektiranju rekonstruiranega krožnega križišča Tomačevo so bile upoštevane predvsem tuje izkušnje s področja krožnih križišč s spiralnim potekom prometa (t. i. turbo krožna križišča), ki so jih najprej začeli uporabljati na Nizozemskem. Bistvo teh je, da se vozniki razvrščajo glede na njihov cilj potovanja že pred krožnim križiščem, menjavanje pasov v samem križišču pa ni dovoljeno in jo preprečujejo t. i. delineatorji (nizki robniki); v rondoju Tomačevo so ti le na krajnem pasu, ki neposredno vodi na naslednji izvoz s križišča.

Starejše novice