Foto: Mestna občina Ljubljana
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 1.8.2022 11:00
Golovec bo na območju Srčne poti dobil obnovljeno traso v dolžini približno 120 metrov.

Danes je ljubljanska občina začela s prenovo Srčne poti na Rakovniku, dela pa bodo trajala približno deset dni. Celotno območje, kjer potekajo obnovitvena dela, bodo ustrezno označili. 

Zaradi varnosti med hojo tekom obnove pa občina obiskovalce naproša, naj upoštevajo opozorila in navodila izvajalcev del. Prav tako svetujejo, naj sprehajalci ne nosijo slušalk, ki bi jim preprečevale zaznavanje okolice, psi pa morajo biti na povodcu. 

Skica območja, kjer bodo potekala dela / Foto: Mestna občina Ljubljana

Po Golovcu speljane številne učne točke

V okviru projekta URBforDAN – upravljanje in raba urbanih gozdov kot naravne dediščine v podonavskih mestih je občina že uredila območje Golovca in Šmarne gore.

Na Golovcu so uredili več vstopnih točk, postavili so informativne, označevalne in usmerjevalne table ter lesene klopi, mize in podesta za sproščanje. Vzpostavili so tudi številne učne točke, ki prek QR-kod vodijo do dodatnih vsebin na podstrani projekta.

Primera takih točk sta gozdni učilnici oziroma učna pripomočka – vitrina za predstavitev avtohtonih drevesnih vrst na Golovcu in gozdni planetarij. Namenjena sta izobraževanju tako otrok in mladine kot odraslih obiskovalcev.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice