Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 16.9.2020 11:50
Prenavlja se stavba Lutkovnega gledališča.

Mestna občina Ljubljana je že poleti pričela s celovito prenovo Šentjakobskega odra, zaodrja in dvorane. Zaradi obsežnih del so morali zapreti celotno stavbo, s katero upravlja Lutkovno gledališče Ljubljana.

Šentjakobski oder uporablja tudi Šentjakobsko gledališče, prenovo pa vodi in financira Mestna občina Ljubljana, ki je v proračunu za ta namen zagotovila finančna sredstva.

S prenovo naj bi izboljšali funkcionalnost prizorišča in spremljevalnih prostorov ter dostope uredili tako, da jih bodo gibalno ovirane osebe lažje uporabljale. Mestna občina je za ta projekt pridobila kulturno varstvene pogoje ljubljanske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. 

 Cilj prenove je zagotoviti ustrezne standarde sodobnega gledališča. 

Leto zaključka: 2020

Vrednost: 3.080.997 €

Šentjakobski oder je prostor, ki je bil v l. 1899 zgrajenem Mestnem domu prvi namenjen kulturi in že na prvi pogled daje vtis »pripadanja nekemu drugemu času in standardom«.

Gre za gledališko dvorano v prvem nadstropju stavbe, ki jo upravlja Lutkovno gledališče Ljubljana, ki si deli prostor še s Šentjakobskim gledališčem.

V sklopu investicije bodo prenovili prostore locirane v prvem nadstropju objekta v skupni izmeri 780 m2 - avditorij, oder in prostore v neposrednem zaodrju, posodobili bomo preddverje (foayer) ter vzpostavili sanitarije ter dostop za gibalno ovirane osebe.

Starejše novice