Vir: Odprta kuhna.
Ustvarjeno dne
Pet, 22.1.2021 13:34
Če bo vse po sreči, se bomo 19. marca, to je čez natanko devet tednov, zbrali na Pogačarjevem trgu in otvorili že 9. sezono Odprte kuhne.

Seveda bo otvoritev tedaj le, če bodo to dopuščale razmere, pravijo organizatorji in držijo pesti za malo čarovnije: "V naši ekipi smo optimisti in dneve, ko se bomo ponovno lahko družili na Pogačarjevem trgu, želimo pričakati dobro pripravljeni. Ker nas čaka deveta sezona, devet pa je pravljično število, držimo pesti za malo čarovnije, ki nam bo, ob odgovornem ravnanju, seveda, omogočila nepozaben kulinarični uvod v pomlad," Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.   
 

Vir: Odprta kuhna.

Kaj vse prinaša pravljična sezona Odpte kuhne? 

Organizatorji obljubljajo, da bodo tudi letos ostali zavezani trajnostni naravnanosti. V letu, ko Slovenija nosi naziv evropske gastronomske regije, želijo s pomočjo uveljavljenih in novih ponudnikov izoblikovati prvovrstno ponudbo, odraz izjemne kakovosti slovenske kulinarike. Sezona bo v veliki meri zaznamovana tudi z iskanjem ravnovesja med starimi, do lanskega leta samoumevnimi pristopi, ter novo realnostjo, v kateri bo ponovno mogoče sproščeno uživati v druženju.  
 

Vir: Odprta kuhna.
Vir: Odprta kuhna.

Poleg tega se zavedajo pomena Odprte kuhne za gostinske ponudnike, katerih restavracije so že več mesecev zaprte, zato bo priljubljena kulinarična tržnica letos zanje še pomembnejša: "Restavracije so bile več mesecev zaprte in mnoge je to usodno zaznamovalo. Pomembno je, da ljubitelji kulinarike izkažejo podporo ljudem, ki so s svojim trdim delom in ustvarjalnostjo Slovenijo postavili na kulinarični zemljevid sveta," dodaja Lior Kochavy, soustanovitelj najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. 

Vir: Odprta kuhna.

Če bo šlo vse po načrtih, bo Odprta kuhna letos vrvež po enoletnem premoru ponovno ponesla tudi v središča drugih mest po Sloveniji – ko bo mogoče, bo tržnica ponovno gostovala v Novem mestu, Celju in Novi Gorici, kulinarična karavana pa bo obiskala tudi kakšno novo lokacijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice