Foto: Facebook profil Galerija Fotografija
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 19.9.2022 18:30
Galerijska četrt Šiška napoveduje novo brezplačno vodstvo po aktualnih razstavah v sodelujočih galerijah.

V soboto 24. 9. 2022 si bodo obiskovalci lahko v le dveh urah in pol ogledali aktualne razstave iz kar sedmih razstavnih prostorov iz Šiške in centra mesta, so sporočili organizatorji.

Na dogodku, imenovanem Magical Misery Tour 7, bodo pot med krajšimi razdaljami udeleženci premagovali peš, za dve daljši poti pa bo organiziran avtobusni prevoz. 

Katere razstave so vključene?

Obiskovalci se bodo zbrali do 10. ure na Levsitkovem trgu 7, kjer si bodo prisotni v Galeriji Fotografija ogledali gostujočo razstavo udeležencev delavnice Med srajco in kožo, ki so jo v galerji pod vodstvom Simona Changa izvedli v preteklem letu. 

Dvajset minut pozneje bo v manj kot sto metrov oddaljeni Galeriji Škuc na sporedu ogled razstave Zvokotekst - Nekateri tokovi sodobne poezije, nato pa v minut hoje oddaljenem prostoru za umetnost NOT še Atelje Petre Varl

Avtobus bo nato udeležence odpeljal v Šiško, kjer si bodo na Trgu Prekomorskih brigad najprej ogledali razstavo Laibach - Europe  Occupied Tour 1983 / Turneja po okupirani Evropi v galeriji Photon, nato razstavo Arjan Pregl: Podobe, ki prihajajo v galeriji GalerijaGallery, nazadnje pa v galeriji Kamera znotraj Kina Šiške še razstavo Glorija Lizde: Kako je izgledal moj obraz pred rojstvom mojih staršev? 

Do zadnje postojanke, Ustvarjalnega laboratorija Krater, bo obiskovalce ponovno odpeljal organiziran prevoz. Tam si bodo obiskovalci ogledali prostor Zavetišča za zavržene rastline, na koncu pa bo ob igrani glasbi v živo sledilo še neformalno druženje s pogostitvijo.

Program Magical Misery Tour 7

10.00 - 10.20 ogled Galerija Fotografija; Med srajco in kožo
10.20 - 10.40 ogled Škuc; Zvokotekst - Nekateri tokovi sodobne poezije
10.40 - 10.45 sprehod do NOT
10.45 - 11.05 ogled NOT; Petra Varl: Atelje
11.05 - 11.15 prevoz; avtobusna postaja pri lutkovnem gledališču - postaja Kino Šiška
11.20 - 11.35 ogled Photon; Laibach - Europe  Occupied Tour 1983 / Turneja po okupirani Evropi
11.35 - 11.50 ogled GalerijaGallery; Arjan Pregl: Podobe, ki prihajajo
11.50 - 12.05 Kino Šiška - Glorija Lizde: Kako je izgledal moj obraz pred rojstvom mojih staršev?
12.05 - 12.10 prevoz; Kino šiška - postaja Stadion
12.15. - 12.30 ogled Zavetišče za zavržene rastline
12.30 - druženje

Obiskovalci se vodenju lahko pridružijo na katerikoli vmesni postojanki!

Magical Misery Tour je umetniški projekt v okviru Galerijske četrti Šiška, katerega namen je javnosti predstaviti pestro galerijsko ponudbo galerij v Šiški in njeni neposredni okolici. Ustvarja unikatne urbane izkušnje, ki kulturno obogatijo življenje obiskovalcev, sočasno pa poskrbijo za aktiven dan ob dobri družbi. 

Starejše novice