Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 7.6.2023 09:33
Na portal Pobude meščanov je prispelo več pripomb, ki se nanašajo na razigrano mladino, ki v središču mesta pijančuje do zgodnjih jutranjih ur .

S toplejšimi poletnimi dnevi se je v mesto zopet vrnil zdaj že 'sezonski' problem - skupine mladostnikov, ki se v središču mesta zabavajo pozno v noč in s tem motijo nočni počitek občanov.

Na servis Pobude meščanov je na to temo tako prispelo že več pritožb stanovalcev mestne skupnosti Center in Trnovo: 

»Vse vikende od pomladi do jeseni, včasih tudi med tednom, se na trnovski plaži zbirajo skupine ljudi, ki tam pijančujejo pozno v noč. Predvajajo glasno glasbo, pojejo, nazdravljajo in se občasno živalsko derejo tudi do 3. ali 4. ure zjutraj. Za žurerji ostajajo smeti in urin. Prebivalci Prul in Trnovo prosimo, da organizirate redna opozorila policije po 22. uri.«

»Spoštovani. Skoraj vsako noč se nekaj skupinic turistov sprehodi skozi staro mesto, pri tem kričijo, zganjajo hrup, spotoma še polulajo kako fasado. Dežurni redar se pa ne javi, pa tudi če bi se, bi bilo prepozno. Strah pred visoko denarno kaznijo bi vsaj malo rešil nekulturo.«

Mestno redarstvo je na pobude odgovorilo, da lahko morebitne kršitve prijavite dežurnemu redarju v Center za operativno komunikacijo Mestnega redarstva na telefonsko številko 01 306 16 20, izven delovnega časa pa policiji na interventno številko 113, ki bo na kraj poslala patruljo, ki bo izvedla ustrezne ukrepe.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice