Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 4.10.2022 18:00
Med 20. in 22. oktobrom bo v Kinodvoru potekal 7. mednarodni filmski festival Kinotrip.

Obiskovalci filmskega festivala Kinotrip se bodo lahko ozrli skozi pisane pokrajine mladih: od hipnotičnih podob Beneške lagune do živo oranžne avstralske puščave, s hitrimi obrati športne drame in rahločutnimi izpovedmi, ki rušijo meje in širijo obzorja.

Kinotrip je Kinodvorov filmski program, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, mednarodni filmski festival Kinotrip pa njegov največji dogodek. 

Od športa do politike

Sedma edicija prinaša šest celovečernih filmov za različne filmske okuse vseh starosti, na festival pa se znova vrača Kinotripčič – program kratkih filmov. Celoten program je tudi letos skrbno izbrala ekipa Kinotripovega filmskega kluba, ki jo letos sestavlja devet srednješolk.

Uradno odprtje festivala bo v četrtek, 20. oktobra ob 19.30, z otvoritvenim filmom Olga (Olga; Elie Grappe), ki se dogaja med Ukrajino in Švico ter iz osebne zgodbe o predanosti športu preraste v pripoved o političnem in družbenem zorenju. 

Po projekciji filma bodo pogovor v živo z njo vodile članice letošnje Kinotripove ekipe.

Sedmo Kinotripovo generacijo sestavljajo Stela Artes Štern, Julija Bauer, Zala Humar, Zoja Klemenčič, Tatjana Kobe, Julija Pavlin Vodušek, Ajda Simčič, Ajda Varl in Zarja Žagar.
 

Starejše novice