Ustvarjeno dne
Pet, 6.11.2020 13:31
Parkirnino boste v Ljubljani po novem lahko plačali kar mobilno aplikacijo Urbana, ki omogoča brezstično plačilo vožnje z ljubljanskimi mestnimi avtobusi in uporabo storitev mestne infrastrukture, poroča STA.

Uporabnikom aplikacije Urbana je tako zdaj na voljo posodobljen sistem Urbana SMS parkiranje, s katerim lahko plačujete parkirnine prek modula za parkiranje Upark, za kar je dovolj en sam klik na ikono, ki je dodana v meniju aplikacije. Na ta način je brezgotovinsko plačilo še lažje, saj ne potrebujete več parkiromata.

Vse, kar mora uporabnik storiti je, da na svoji mobilni napravi izbere ustrezno območje parkiranja, vnese registrsko številko svojega vozila in določi čas parkiranja. 

Plačilo parkirnine je mogoče z novo aplikacijo opraviti na parkirnih površinah v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Enotna mestna kartica Urbana je bila v Ljubljani uvedena leta 2009, aplikacija za uporabo na pametnih telefonih pa se ji je pridružila leta 2016. Zaenkrat jo je bilo mogoče namestiti le na naprave z operacijskim sistemom Android, zdaj pa je na voljo tudi za naprave s sistemom IOS, poroča STA.

Starejše novice