Vir: Facebook profil Sašo Dobnik
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 31.12.2021 09:09
Kruta usoda je Rajku Marselu življenje obrnila na glavo in mu onemogočila vse to, kar je rad počel. 

Znani Štajerec Sašo Dobnik, ki ga poznamo predvsem kot gasilca Saša, je na družbenem omrežju Facebook delil objavo, v kateri ljudi dobrega srca poziva k pomoči družini Marsel.

Zapisal je zgodbo o Rajku Marselu, znanem glasbeniku, srčnem človeku, prijatelju, podjetnik, predvsem pa ljubečem možu in očetu.

Po možganski kapi še grožnja deložacije

Kruta usoda je kmalu po dopolnjenem 50. letu starosti njegovo življenje obrnila na glavo in mu onemogočila vse to, kar je rad počel. 

»Ker potrebuje 24-urno nego in pomoč, je bila njegova žena Magda primorana pustiti službo v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru, kjer je bila zaposlena kot medicinska sestra,« je zapisal Dobnik.

»Splet vseh nesrečnih okoliščin in njihovih posledic ju je pripeljal tako daleč, da jima konec januarja grozi deložacija iz njune, vedno lepo urejene hiše, katero sta v večji meri ustvarjala sama in se odpovedovala marsičemu,« nadaljuje.

Ob tem je Dobnik pozval: »Kot je Rajko s svojimi dejanji, besedami in pozitivno energijo pomagal mnogim, je čas, da sedaj stopimo skupaj in pomagamo njemu in njegovi družini ohraniti dom in jim vrniti vero v življenje, boljši jutri in pomagamo na poti do zastavljenih ciljev – da bi Rajko spet hodil, govoril, skrbel zase, zaplesal z ženo in skupaj s hčerko zapel.«

Pomagajmo!

Vsak cent pride prav, poudarja znani Slovenec. Račun za zbiranje denarja za družino Marsel je odprt pri območnem združenju Rdečega križa Radlje ob Dravi.

Kam lahko nakažete denar? 

RKS OZ Radlje ob Dravi
Mariborska c. 7
2360 Radlje ob Dravi

TRR: SI56 0247 0001 5762 721
SWIFT: LJBASI2X
SKLIC: 00 10-2021
NAMEN: 'Družina Marsel'

Tagi

Starejše novice