FOTO: Facebook Friderik
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 5.4.2021 11:27
Potem, ko je ljubka podgana Friderik, ki domuje na Ljubljanskem gradu, na lanskem Slovenskem oglaševalskem festivalu prejel zlato in srebrno nagrado, je zablestel še na letošnjem Netku.

Friderik, podgana, ki domuje v Grajski trgovini, si je prislužil prvo nagrado v kategoriji Naj spletna trgovina, zmagal je pa tudi v kategoriji Glas ljudstva.

Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si nagrajujeta najboljše spletne projekte v okviru tekmovanja Netko.

Letošnja žirija je najvišje priznanje v kategoriji Naj spletna trgovina dodelila grajski spletni trgovini Friderik.

Spletna trgovina je v obdobju večmesečnega zaprtja gradu, zaradi vladnih ukrepov o preprečevanju širjenja virusa covid-19, dobrodošla dopolnitev trgovini Friderik, ki sicer domuje na Ljubljanskem gradu. Spletne police izbranih izdelkov za dom, nego in kozmetiko, oblačil in dodatkov, knjig, izbranih grajskih užitkov … so v sodobno oblikovani spletni trgovini na voljo na njihovi spletni strani.

Njihovi izdelki pa si utirajo pot tudi že na svetovni spletni platformi Amazon.

Lepo darilo za deseti rojstni dan

Friderik je bil nagrajen ravno na deseto obletnico delovanja javnega zavoda Ljubljanski grad. Žal obletnice zaradi vladnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa covid-19 ne morejo proslaviti, kot bi si želeli, saj so grajska vrata znova zaprta.

V primerjavi z več kot petimi stoletji, odkar se Ljubljanski grad ponosno dviga nad mestom, je deset let sicer malo. A so ponosni na prehojeno pot in rezultate, ki niso ostali neopaženi.

Kljub temu, so za svojo deseto obletnico izdali almanah in na svojih socialnih omrežjih pripravili privlačne nagradne igre.

Edinstven pogled na Ljubljanski grad od 2011 do 2021

Almanah Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021, ki so ga v javnem zavodu Ljubljanski grad izdali ob deseti obletnici, prikazuje ključne rezultate posameznih let delovanja in raznoliko paleto dejavnosti, s katero se ukvarja zavod, delo posameznikov in ekip v okviru desetih oddelkov Javnega zavoda Ljubljanski grad in Hostla Celica, kakor tudi zanimive zgodbe, povezane z gradom, ki so jih ob deseti obletnici zaupali »zunanji« sodelavci, ki so na tak ali drugačen način povezani z gradom.

Praznovanje na daljavo

Desetletnico javnega zavoda Ljubljanski grad bodo vse do konca leta obeleževali tudi na socialnih omrežjih, kjer boste našli pestre vsebine in mesečne nagradne igre s privlačnimi nagradami.

Vabijo vas, da praznujete z njimi, pa čeprav trenutno na daleč.

Nestrpno pričakujejo dan, ko vas bodo lahko ponovno pozdravili na Ljubljanskem gradu in na Grajskem griču, na kulturno-umetniških in turističnih prireditvah, ko bodo spet razvajali vaše brbončice v grajskih gostinskih lokalih, vas na vrh griča popeljali s tirno vzpenjačo, se srečali z vami in vas razveselili v svoji trgovini Friderik …

Starejše novice