Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 3.8.2020 14:22
Da ne bo pomote: Boštjan Nemec je uspešno opravil 'everesting' s kolesom Pony - naredil je toliko višincev, kot je visoka najvišja gora Mount Everest

Everesting je svojevrsten izziv, primeren zgolj za tiste najbolj vzdržljive kolesarje. V svoji osnovi je slišati precej preprosto, kolesar si izbere en klanec, kjerkoli na svetu, in ga prevozi tolikokrat, da skupno naredi 8.848 metrov, kolikor meri najvišja gora na svetu, Mount Everest

Boštjan Nemec iz Goričkega, se je tokrat prvič lotil tega ekstremnega kolesarskega podviga in uspelo mu je z legendarnim Rogovim mestnim kolesom Pony, kar je še toliko bolj občudovanja vredno, saj se kolesarji tovrstnih izzivov lotevajo navadno s tako imenovanimi 'specialkami'.

Za lokacijo everestinga si je izbral Areh, za 8.848 metrov pa je potreboval 10 vzponov in pol oziroma 16 ur in 45 minut vožnje s kolesom. Velja omeniti, da je ekstremen podvig bil še toliko bolj ekstremen, saj se ga je Nemec lotil na vroč poletni dan, in sicer minuli petek, 31. julija, ko je živo srebro čez dan presegal 30 stopinj Celzija. 

FOTO: Leon Kisilak
 

Po opravljenem podvigu si je Nemec za naslednje leto zadal še bolj ekstremen cilj, 48 ur oziroma dva dneva nenehne vožnje na Areh. S ponijem, seveda. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice