Ustvarjeno dne
Tor, 22.9.2020 10:09
Ob Kongresnem trgu se gradi 96 luksuznih stanovanj. Cena? Od 4.000 evrov za kvadratni meter naprej. Stanovanja bodo predvidoma vseljiva spomladi 2022.

Na zemljišču nekdanje tovarne Šumi nasproti ljubljanske Drame in hotela Cubo se je začela gradnja Centra Šumi.

V stanovanjskem delu bodo dvo-, tri- in štirisobna stanovanja, ki bodo v večini velika do 120 m2, največje pa 166 m2. Po hitrem izračunu lahko ugotovimo, da bo treba za stanovanje, veliko 120 m2, odšteti skoraj pol milijona evrov. Dve najbolj razkošni bosta imeli celo bazen.

Pritličje objekta in prva kletna etaža bosta namenjena  trgovsko-gostinskemu delu, ki bo skupaj obsegal 3.500 m2. Na severnem delu kompleksa se bo nahajal hotel s 151 sobami, ki bo obsegal šest nadstropij. Objekt bo imel štiri kleti s skupno 337 parkirnimi mesti. Pri tem bo 150 parkirnih mest v javni garažni hiši, za stanovalce pa bo na voljo 187 parkirišč.

»Stanovanja bodo zadovoljila najzahtevnejše kupce. Ponudili jim bomo najsodobnejšo stanovanjsko opremo, umeščeno v praktične, sodobne tlorise z visokimi stropovi, zato je pravzaprav samoumevna tudi  izbira vrhunskih materialov. Stanovanjski del ima izhod na ozelenjen atrij, svetlobo v stanovanjih  definirajo velike steklene površine, ustrezno senčenje, instalacijske naprave s prezračevanjem in rekuperacijo toplote, pohlajevanje prostorov,« je povedal Miha Gostiša, direktor podjetja Šumijev kvart.

Starejše novice