Vir: spletna stran Mestne občine Ljubljana
Ustvarjeno dne
Pon, 19.12.2022 12:55
Mestna občina Ljubljana bo gradila zavetišče za brezdomce.

Že nekajkrat smo poročali, da se v mestnem jedru zadržuje čedalje več brezdomcev, nekatere mimoidoče pa moti, da so med njimi tudi takšni, ki se na ulicah drogirajo, beračijo ali celo urinirajo. 

Na porast brezdomcev so tako začeli opozarjati tudi meščani. Eden izmed njih je nedolgo nazaj zapisal:

»Spravite brezdomce z ulic, ker se ne počutim varno. Zakaj jim ne date doma? Toliko kot se gradi stanovanj v Ljubljani, pa jim ne morete dati nekaj stanovanj po dostopni ceni? Zakaj mora stanovanje v Ljubljani stati pol milijona evrov? Stanovanje je življenjska potrebščina, ne luksuz ali naložbena 'commodity'.«

Mestna občina se je na tovrstne opazke sicer vsakokrat odzvala z odgovorom, da omenjeno problematiko nadzira in se trudi z ukrepi za preprečevanje revščine

No, sedaj še sporočajo, da so začeli z gradnjo novega zavetišča za brezdomce.

Zavetišče bo zrastlo na Poljanski ulici

Iz Mestne občina Ljubljana so sporočili, da na Poljanski ulici načrtujejo gradnjo novega zavetišča za brezdomce.

Stavba bo zasnovana kot atrijski blok s štirimi nadstropji. V pritličju je predvidena jedilnica, sanitarije in skupni prostori, v prvem nadstropju prenočišča, v drugem, tretjem in četrtem nadstropju pa bivalne enote. 

»Gre za naše zemljišče, ki je v brezplačni uporabi in kjer trenutno projektiramo novi vgrajeni park, ki bo v pritličju vseboval jedilnico, ki bo primerna za dvesto ljudi. Pritličje bo tudi vsebovalo kuhinjo ter sanitarije.

V prvem nadstropju se bodo nahajala skupna ležišča, ki bodo deljena na moške in ženske. Preostalih šest nadstropij pa bodo bivalni prostori namenjeni nujnim bivalnim enotam, jih jih bodo prejeli vsi tisti, ki napredujejo po rang lestvici,« je nedolgo nazaj dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Na Mestni občini Ljubljana še sporočajo, da se bodo trudili z zaposlovanjem brezdomcev

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice