Foto: Ministrstvo za zdravje
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Čet, 3.3.2022 21:01
Poklukar je podpisal pogodbo za energetsko sanacijo stavbe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes podpisal pogodbo za celovito energetsko sanacijo stavbe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. 

V sanacijo bodo vključeni prostori glavne stavbe in starega dela stavbe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana – Diagnostično-terapevtski servis, so sporočili na spletni strani ministrstva.

Sanacija vredna skoraj 40 milijonov evrov

V popravilo bo vloženih skoraj 40 milijonov evrov, celotna sredstva pa so zagotovljena v okviru Evropske unije Operativnega programa za »Spodbujanje odprave posledic krize v okviru pandemije covid-19 in priprava zelenega, digitalnega in odpornega okrevanja gospodarstva«. 

Cilj energetske prenove je izboljšanje pogojev dela in bivanja, skupno zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida za 33 odstotkov, stroškov električne energije za 20 odstotkov in daljinskega ogrevanja za kar 54 odstotkov.

Kaj bodo obnovili?

V sklopu celovite energetske sanacije stavbe bo vključena toplotna izolacija, zamenjava stavbnega pohištva, posodobitev sistema ogrevanja, hlajenja, prezračevana in klimatizacije. 

Prav tako je v pogodbo vključena sanacija razsvetljave, namestitev frekvenčnih elektromotorjev na dvigala, centralni nadzorni sistem ter druga gradbeno obrtniška, elektro in strojna dela, ki bodo ključno prispevala k procesu izboljšanja zdravstvene dejavnosti, sporočajo z ministrstva.

Starejše novice