Slika je simbolična.
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Ned, 26.6.2022 10:45
Ne zamudite za čas počitnic vsebinsko pestrega nabora poletnih šol in delavnic Fakultet Univerze v Ljubljani.

Na fakulteti za računalništvo in informatiko se bodo v ponedeljek začele računalniške delavnice, ki bodo potekale do 1. julija. Namenjene so osnovnošolcem, dijakom in študentom, ki želijo nadgraditi svoje znanje s področij računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Za mentorstvo bodo poskrbeli zaposleni in študenti in pedagoške fakultete.

Vas zanimajo okoljska in ekološka vprašanja'?

Fakulteta za družbene vede bo od ponedeljka do 3. julija že sedmo leto zapored organizirala mednarodno poletno šolo Academia Aestiva Internationalis.

Dodiplomski in podiplomski študenti bodo pod vodstvom strokovnjakov obravnavali vprašanja demokracije, zlasti na področjih enakosti spolov, vladavine prava, korupcije, socialne izključenosti in ekološke demokracije.

V ponedeljek se bo začela tudi mednarodna poletna šola politične ekologije, ki je namenjena teoretikom, praktikom in aktivistom ter vsem, ki jih zanimajo okoljska in ekološka vprašanja.

Do 1. julija bodo razpravljali o tem, kako izpeljati tranzicijo v nizkoogljično družbo, da bo ta pravična, poštena, vključujoča, participativna, deliberativna, solidarnostna in transdisciplinarna.

Vabljeni osnovnošolci in dijaki

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo vabi osnovnošolce od 12. leta in dijake, da se od 4. do 8. julija udeležijo poletne šole z naslovom Prepreči pot nesreči.

Mladi bodo na delavnicah spoznali, kako inženirji gradbeništva, geodezije in vodarstva poskrbijo, da ne pride do nesreč. Soorganizator šole je Zavod za tehnično kulturo Slovenije.

Prav tako od 4. do 8. julija bo akademija za likovno umetnost in oblikovanje  organizirala poletno likovno delavnico za osnovnošolce na temo, kako narediti, hraniti in varovati moderno sliko, da bi se čim bolj podaljšala njena obstojnost. Delavnico pripravlja v sodelovanju z Moderno galerijo.

Pričakujejo udeležence z vsega sveta

Skupaj s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA, Fakulteto za dizajn Split in Inštitutom Joanneum Univerze uporabnih znanosti v Gradcu pa bo od 11. do 15. julija organizirala tudi drugo izvedbo poletne šole Design+Science: Kohabitacija.

Pričakujejo 21 udeležencev z vsega sveta, ki bodo raziskovali odnose znotraj človeške vrste in njihove posledice, zlasti na področju arhitekture in urbanizma, ter ekološki vpliv na človekove interakcije z naravo in drugimi živimi bitji.

Brezplačne delavnice za krepitev kompetenc

Karierni centri Univerze v Ljubljani bodo od 4. do 8. julija pripravili niz brezplačnih delavnic za krepitev socialnih, komunikacijskih in računalniških kompetenc, ki bodo potekale v živo na različnih fakultetah.

S pomočjo strokovnjakov bodo udeleženci pridobili znanja, s katerimi si bodo izboljšali zaposljivost.

Trajnostni razvoj mest in kulturni menedžment

Na ekonomski fakulteti bo, tudi v času od 4. do 8. julija, potekala poletna šola kulturnega menedžmenta, ki je namenjena povezovanju umetnosti in kulture s podjetništvom in menedžmentom. Osrednja tema bo trajnostni razvoj mest kot priložnost za inovativni kulturni menedžment.

V projektu sodelujejo tudi tri umetniške akademije:akademija za likovno umetnost in oblikovanje ter akademija za glasbo in akademija za gledališče, radio, film in televizijo.

Program s 27 predmeti z različnih področij ekonomije

Dodiplomskim in podiplomskim študentom ter nedavnim diplomantom pa bo od 4. do 23. julija na  voljo še mednarodna poletna šola Ljubljana Summer School Take the Best from East & West.

Program s 27 predmeti z različnih področij ekonomije bodo izvedli predavatelji iz 18 držav. Pričakujejo slušatelje iz celega sveta.

Na Biotehniški fakulteti bo od 25. do 29. julija potekala poletna šola za študente, si želijo novih znanj in izkušenj s področij bioinformatike, mikrobne ekologije, mikrobiologije, biotehnologije, farmacije in drugih smeri naravoslovja. Predavanja in praktično delo bo postreglo tudi najnovejšimi pristopi v metagenomiki.

Akademija za glasbo je poletno šolo za godala (violina, viola in violončelo) in tolkala umestila v čas med 22. in 31. avgustom. Poleg individualnih mojstrskih tečajev bodo delovale tudi komorne skupine znotraj godal oziroma tolkal.

Pogled v inovativno tehnologijo

Fakulteta za elektrotehniko bo od 22. do 26. avgusta izpeljala tradicionalni poletni tabor inovativnih tehnologij, na katerega vabijo osnovnošolce od četrtega razreda in dijake do tretjega letnika.

Mladi bodo pridobljeno znanje sproti uporabili v praksi, saj jih bodo spodbudili k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov, ki so lahko koristni doma, v šoli ali na zabavi s prijatelji.

Izdelate lahko svoj izdelek

Zanimiva poletna šola pa se obeta tudi na fakulteti za strojništvo. Osnovnošolcem od sedmega do devetega razreda in dijakom do tretjega letnika bo od 23. do 26. avgusta na voljo 12 delavnic z različnih področij strojništva. Pod mentorstvom strokovnjakov boste zasnovali, izdelali in preizkusili svoj izdelek ter ga po koncu delavnice lahko odnesli s seboj.

Starejše novice