Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pet, 29.10.2021 13:39
Porodnišnica Ljubljana je prejela zajeten kupček denarja za prenovo poporodnih sob.

Poslovni sistem MK Group in njegova bančna skupina so kliničnemu oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike Ljubljana namenili 120.000 evrov za prenovo poporodnih sob, ki bodo po novem dosegale najvišje standarde zdravstvene nege, so zapisali v sporočilu za javnost.

Donacija bo pripomogla, da bomo imeli eno najsodobnejših porodnišnic v Evropi

»Posebej me veseli, da bo s prejeto donacijo Porodnišnica Ljubljana postala ena izmed najbolj prijaznih in najlepših porodnišnic v tem delu Evrope, in sicer tako za porodnice kot tudi njihove partnerje in seveda novorojence. Zaključek prenove poporodnih sob načrtujemo v prvem četrtletju prihodnjega leta,« so ob tem v sporočilu povzeli napoved generalnega direktorja ljubljanskega kliničnega centra Jožeta Golobiča.

Predstojnik oddelka za perinatologijo Gorazd Kavšek je ob tem izpostavil, da v ljubljanski porodnišnici, kjer se rodi skoraj tretjina vseh otrok, zadnja leta vzpostavljajo čim bolj prijetno porodno okolje, kar vključuje tudi nadstandardno prostorsko izkušnjo. Prav ta donacija bo odločilno pripomogla k temu, meni.

Donacije z banke

Dodali so še besede predstavnikov donatorjev. Predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak je med drugim pojasnil, da je bilo ključno za izbor prejemnika sodelovanje ministrstva za zdravje ter Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Gorenjska banka pa s to donacijo tako samostojno kot tudi preko bančne skupine AIK nadaljuje svoj program družbene odgovornosti.

Predsednica bančne skupine AIK in predsednica nadzornega sveta Gorenjske banke Jelena Galić je izpostavila tudi aktivnosti programa Podpora družini, ki jih AIK banka in MK Group vsakoletno organizirata za zaposlene, ki postanejo starši. Ob rojstvu otroka namreč prejmejo finančno nagrado. »Letos obeležujemo že četrto leto tega programa, v Podporo družini so zaposleni v Gorenjski banki vključeni že drugo leto,« je navedla.

Direktor MK Group Jovan Purar pa je izpostavil, da nadaljujejo s strateškim vlaganjem v podporo zdravstvenim sistemom, kar predstavlja enega izmed stebrov njihovega programa družbene odgovornosti. Ob tem je spomnil na lanskoletno donatorsko akcijo Zahvala herojem, v okviru katere je MK Group omogočila brezplačen oddih za sto zaposlenih v covidnih bolnišnicah.

Cilj je izboljšati pogoje za nosečnice

Donacija je del regionalnega projekta Podpora družini, ki sočasno poteka v petih državah, kjer posluje MK Group in bančna skupina AIK, katere del je tudi Gorenjska banka. 

Cilj finančne donacije izbranim porodnišnicam je razvoj boljših pogojev za nosečnice, porodnice in novorojence ter dolgoročna podpora družinski politiki ter pogojem za dvig rodnosti v Adriatik regiji, so še zapisali v sporočilu. 

Vrednost regionalne kampanje Podpora družini znaša več kot 700.000 evrov in dviguje raven kakovosti zdravstvenih sistemov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini in Črni Gori.

Starejše novice