Foto: Miha Mally, Ljubljanski grad
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 17.5.2022 10:23
Na spored prihajajo Grajski dnevi, ki bodo obiskovalce popeljali v obdobje vitezov.

V soboto in nedeljo, 21. in 22. maja 2022, bodo na Ljubljanskem gradu potekali 11. Grajski dnevi, kjer bodo lahko obiskovalci raziskovali skrite grajske kotičke, okušali dobrote grajske kuhinje, navijali za viteze na viteških turnirjih, se nasmejali žonglerjem in odkrili še mnogo drugih zanimivosti grajskega življenja, so zapisali na spletni strani ljubljanske mestne občine.

Ljubljanski grad vabi na zabavno in okusno popotovanje skozi čas, poimenovano Iz jame do mize, ki bo na sporedu to soboto. Mize se bodo mize šibile pod dobrotami grajske kuhinje, tipične jedi, značilne za posamezno obdobje grajske zgodovine, pa bodo pripravili vrhunski kuharski chefi, ki ustvarjajo na gradu. Celotno dogajanje bo popestril Teater Cizamo skupaj z žonglersko skupino Čupakabra.

Viteški turnirji in viteške šole

V nedeljo bo sledil dan odprtih vrat, kjer bodo obiskovalci dobili možnost, da raziščejo vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo nedvomno zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in še marsičesa zanimivega iz viteškega in cesarskega življenja.

Vsi dogodki v sklopu 11. Grajskih dni bodo brezplačni. V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na 3. in 4. september 2022. 

Starejše novice