Ustvarjeno dne
Pet, 11.9.2020 07:45
Gorelo je v izmeri približno 40x40m. V večji meri so gorele gume, nekaj pa tudi t.i. kosovnega materiala. Z ognjem se je borilo več kot 100 gasilcev.

Včeraj zvečer, nekaj po 22.uri, so gasilci Gasilske brigade Ljubljana prejeli obvestilo, da je ponovno prišlo do požara na zapuščenem avtoodpadu na Cesti dveh cesarjev. Tokrat ogenj ni bil tako obsežen, kot pred nekaj dnevi. Požar je bil zato hitro pod kontrolo.

S požarišča se je sproščalo veliko dima, zato so okoliške prebivalce ponovno pozivali, da zaprejo okna in se po nepotrebnem ne izpostavljajo vdihavanju dima.

Intervencija zaključena

Kot so sporočili gasilci, je bila intervencija zaključena v jutranjih urah, in sicer ob 5:40 uri.

V pomoč pri prekopavanju žarišč je Oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo pri MOL aktiviral gradbeno mehanizacijo (rovokopač).

V začetku požara se je dim, zaradi temperature, dvigal visoko v zrak. Kasneje, ko ni bilo več velike intenzitete gorenja, se je dimna masa pričela spuščati. Večji del dimne mase se je v času intervencije gibal severovzhodno od mesta požara. Izvajal se je monitoring ozračja v izvedbi Ekološkega laboratorija z mobilno enoto – ELME. Priporoča se upoštevanje ukrepov, to je zapiranje oken in zadrževanje v zaprtih prostorih. Prav zaradi tega smo izvedli še obveščanje bližnjih stanovalcev prek ozvočenja gasilskega vozila.

Na intervenciji je sodelovalo skupaj 110 gasilcev s pomočjo 27-ih vozil.

Po podatkih Ekološkega laboratorija z mobilno enoto, ki izvaja meritve onesnaženja zraka na širšem področju kraja dogodka, naj bi se dim nad Ljubljano zadrževal predvidoma danes do 12. ure. Prebivalcem sporočamo, naj zjutraj ne zračijo stanovanj in naj ob izhodu na prosto uporabijo osebna zaščitna sredstva za zaščito dihal (maske).

Foto: Jure Dobravec
Foto: Jure Dobravec

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice