FOTO: Wikipedia
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Tor, 6.4.2021 11:20
Danes so začeli z rekonstrukcijo ulice Bežigrad, prenovili pa bodo tudi Jakšičevo ulico. Med prenovo sta cesti zaprti za ves promet.

Ulica Bežigrad bo zaprta od danes, 6. aprila do predvidoma 21. maja 2021, Jakšičeva ulica pa od 6. aprila do predvidoma 5. junija 2021.

Obvoz poteka po Posavskega ulici in po Samovi ulici

Mestni avtobusi na liniji 14 bodo vozili po spremenjeni trasi.

Mestna občina Ljubljana vse udeležence v prometu prosi za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. 

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.   Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota - chatbota - Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Prenova ulice Bežigrad

V okviru rekonstrukcije ulice Bežigrad bodo prenovili površine za pešce in kolesarje ter vozišče, uredili prometni grbini, na katerih bodo zarisali prehode za pešce, postavili dve avtobusni postajališči, opremljeni z nadstrešnicami - prvo pred priključkom do trgovine Lidl, drugo pa za priključkom Lavričeve ulice

Na odseku od Parmove ceste do Pleteršnikove ulice sta predvideni še rekonstrukcija kanalizacijskega voda mešanega sistema in obnova vodovoda, katerega investitor je javno podjetje Voka Snaga. Pri tem bodo predvidoma ohranili vsa drevesa v območju rekonstrukcije.

Ureditev kolesarskega prometa

Na celotni dolžini ceste Bežigrad je predvidena ureditev kolesarskega prometa. 

V smeri od Dunajske ceste do Hranilniške ulice bo kolesarski promet potekal po skupni površini s pešci. Med Hranilniško ulico in Staničevo ulico bodo uredili kolesarski pas na pločniku, ki se bo za Staničevo ulico spustil na nivo vozišča in se nadaljeval do križišča Bežigrad – Parmova ulica.

Na nasprotni strani ceste, od Parmove ulice do Dunajske ceste, bo kolesarski promet v celotni dolžini ulice Bežigrad tekel po kolesarskem pasu na pločniku.

Nadvišana prehoda za pešce

V območju cestnih priključkov do trgovine Lidl, Hranilniške ulice in Staničeve ulice bodo varen prehod preko ulice Bežigrad zagotovili z dvignjenima prehodoma za pešce - ureditvijo prometne grbine. Na obeh straneh bodo uredili tudi pločnik, ki bo od vozišča ločen z vmesnim zelenim pasom.

Dela v okviru projekta »rekonstrukcija ulice Bežigrad in Jakšičeve ulice« bo izvajalo Podjetje za gradbeništvo Ljubljana, s partnerjema KPL, družba za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring in Kostak, komunalno in gradbeno podjetje iz Krškega. 

Vrednost pogodbenih del za Mestno občino Ljubljana je 1.383.673,04 evrov brez DDV, skupaj z javnim podjetjem Voka Snaga pa 2.082.765,49 evrov.

Starejše novice