Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 16.8.2022 10:44
Na priljubljeni ljubljanski rekreacijski točki - Šmarni gori - morate biti danes in jutri previdnejši.

Na Šmarni gori, na območju Spodnje Kuhinje, danes izvajajo sečnjo oslabelega in suhega drevja v vplivnem pasu planinske poti. Enako bodo počeli tudi jutri, 17. avgusta.

Drevje bodo uporabili za izvedbo nove trase poti, ki jo nameravamo urediti še v letošnjem letu, so izpostavili pri Mestni občini Ljubljana.

Odsek bo dolg 140 metrov, širok okoli 2,5 metra, dvignjen bo od obstoječe ravni za okvirno 10–20 centimetrov in nasut s prodcem.

Trasa obnove (Vir: Mestna občina Ljubljana)

Območje zelo priljubljeno

Meritev obiska na vstopni točki Spodnja Kuhinja aprila letos je že v prvem tednu pokazala več kot deset tisoč prehodov, kar potrjuje, da je območje zelo priljubljeno.

»Ker želimo z namenom zaščite gozda s posebnim namenom obiskovalce usmeriti na urejeno pot, namesto da hodijo po območju zunaj trase, bomo stezo uredili na podoben način kot Pot spominov in tovarištva čez Golovec,« izpostavljajo na ljubljanski mestni občini.

Prvenstveno bo namenjena vodenju obiskovalcev, z ureditvijo pa bodo zagotovili razmere za obnovo gozda v 30-metrskem pasu izrazite poteptanosti gozdnih tal, so še poudarili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice