Foto: Policijska uprava Ljubljana
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Čet, 28.7.2022 13:57
Motoristična sezona je v polnem razmahu, ugodne so tudi vremenske razmere, zato bodo Ljubljanski policisti opravljali kratkotrajne nadzore na kritičnih odsekih, sporočajo s Policijske uprave Ljubljana.

»Policisti policijske uprave Ljubljana bomo v času viška motoristične sezone, ki je pred nami, posvetili posebno skrb voznikom osebnih vozil, predvsem motoristom in mopedistom,« je povedal Zoran Obrez, načelnik Postaje prometne policije Ljubljana.

Ugotavljajo namreč, da je v času poletni mesecev veliko prometnih nesreč, v katerih je udeležena prav ta kategorija voznikov. »S tem želimo poskrbeti, da bodo vozniki tako varno prispeli na cilj, kot se tudi varno vrnili domov,« je dejal Obrez.

Letos že 13 smrtnih žrtev

V letošnjem letu na splošno beležijo porast števila prometni nesreč. Do sedaj je na cestah na območju Policijske uprave Ljubljana življenje izgubilo že 13 udeležencev v cestnem prometu. Obravnavali so že več kot 5000 nesreč, več kot 130 udeležencev se je huje poškodovalo.

Motoristi in vozniki mopedov so bili udeleženi v okoli 170 nesrečah, pri tem se jih je več kot deset huje poškodovalo, več kot 80 pa je bilo lažje poškodovanih. Do sedaj na območju Policijske uprave Ljubljana ne beležijo primerov, kjer bi udeleženi motoristi umrli, v lanskem letu pa je do tega obdobja umrlo šest udeležencev na motorjih. 

»Stanje kljub temu ne moremo oceniti kot ugodno, saj se je število nesreč z udeležbo motoristov v primerjavi z lanskim letom povečalo. Na območju celotne države pa do sedaj beležimo več kot 550 nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki motorjev ali mopedov,« so sporočili. 

Devet udeležencev je umrlo, skoraj sto je bilo huje ranjenih in več kot 300 lažje poškodovanih.

Najpogostejši vzroki nesreč

Hitrost je še vedno eden najpogostejših vzrokov za nastanek najhujših prometnih nesreč, na to pa vplivajo tudi druge povezane kršitve cestno prometnih pravil. Nesreče se poleg vožnje z neprilagojeno hitrostjo dogajajo tudi zaradi izsiljevanje prednosti, nepravilnega prehitevanja, nepravilne smeri vožnje ali drugih nepravilnih premikov. 

Na varnost pomembno vplivajo tudi druga nevarna ravnanja voznikov, kot so denimo vožnja pod vplivom alkohola ali uporaba naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. 

»V letošnjem letu smo na območju Policijske uprave Ljubljana zaznali že več kot 4000 kršitev, povezanih z uporabo teh naprav oziroma mobitelov.«

Poudarjajo, da je varnost v največji meri odvisna od ravnanja udeležencev v prometu in lahko za svojo varnost kot varnost drugih storijo največ sami. »Tako za motoriste kot tudi za druge udeležence v prometu velja, naj upoštevajo vsa prometna pravila in priporočila za varno vožnjo.«

Foto: Policijska uprava Ljubljana

Nasveti policije za varnejšo vožnjo z motorjem:

•    Ne vozite prehitro, saj hitrost povečuje verjetnost padca, podaljšuje zavorno pot, ostale voznike pa presenetite.
•    Nikoli ne vozite pod vplivom alkohola, drog ali drugih psihoaktivnih snovi.
•    Vedno uporabljajte zaščitno čelado, kombinezon, ščitnik hrbtenice, škornje in rokavice.
•    Vedno vozite s prižganimi lučmi ter si nadenite odsevni telovnik, da boste bolje vidni in prej opazni, saj je vidnost ključni element varnosti v prometu.
•    Posebej bodite pozorni na vozila, ki zavijajo, da vas ne spregledajo, ter na tovorna vozila, da jim ne zapeljete v mrtvi kot.
•    Pri zavijanju in vožnji skozi ovinke bodite pozorni na to, da s celotnim telesom ne prečkate vmesne črte (polovice vozišča).
•    Bodite pozorni na razne neravnine, pesek, mokro, spolzko cestišče. V teh primerih znižajte hitrost.
•    Pred vsako vožnjo preverite brezhibnost motorja ter pnevmatik.

Najpogostejše poškodbe glave

Zaščitna oprema je zelo pomembna. V prometnih nesrečah so poškodbe glave najpogostejše, v kar 58 odstotkih pa tudi vzrok smrti. Zato mora biti čelada kakovostna. Ustrezati mora evropskim standardom, dokazilo za to pa je všitek ECE 22/05. 

Čelada se mora tesno prilegati, ne sme pa tiščati, zato jo moramo imeti pred nakupom dovolj dolgo na glavi.

Padcem se včasih ne da izogniti, zato mora biti voznik motornega kolesa ali kolesa z motorjem opremljen s kompletno zaščitno obleko. Obleka mora biti udobna, vendar kljub temu tesno prilegajoča. K opremi spadajo tudi ustrezni škornji, rokavice in ščitnik hrbtenice. Policisti priporočajo uporabo modernejših sistemov zaščite za motoriste, tako imenovane air-bag jopiče.

Priporočljive barvne obleke

Za motoriste je prižgana luč zelo pomembna. Ozko silhueto motornega kolesa z voznikom je v gostem prometu ali ob slabši vidljivosti lahko spregledati.

Že širina svinčnika v iztegnjeni roki popolnoma zakrije motorista, oddaljenega 30 metrov. K boljši vidnosti precej pripomorejo raznobarvnost oblačil ter čelade, ponoči pa odsevni všitki in odsevni trakovi ali napisi na jakni. 

Uporaba vseh luči in njihova brezhibnost sta izjemno pomembni za varnost.

Foto: Policijska uprava Ljubljana

Spremljajmo razmere

Motorist mora nenehno opazovati in spremljati razmere v prometu. Ceste in vozišča so lahko spolzki tudi v suhem vremenu. Vozne razmere se vseskozi spreminjajo, zato motorist nikakor ne sme spregledati posebnosti okolice. 

Opazovanje dogajanja v prometu je izjemno pomembno za pravočasno ukrepanje. Pravilen pa mora biti tudi pogled motorista. Kamor ga usmeri, tja se tudi pelje. Če pogled zastane na oviri na cesti, se bo v njo ali preko nje tudi zapeljal.

Klasičen primer je pesek v desnem zavoju, ki mnogokrat povzroči strah pred zdrsom ali celo paniko. To povzroči podzavestno zaviranje, ki je, še posebej če je motorist v nagibu, zaradi tega lahko usodno. 

Vozila naj bodo brezhibna

Tako kot motorist mora biti tudi motorno kolo v dobri pripravljenosti. Pnevmatike največkrat prispevajo k varni vožnji. Z izrabljeno pnevmatiko ni mogoče dobro pospeševati, se nagibati v zavoju, sploh pa ne dobro zavirati.

Naš način vožnje mora biti za ostale udeležence jasen in razpoznaven

Premike, prehitevanja in vse druge manevre moramo pravočasno in jasno nakazati. Ne smemo sunkovito pospeševati, se zaganjati od križišča do križišča, ne smemo »slalomirati« med vozili.

Upoštevati moramo taki imenovane mrtve kote drugih udeležencev in biti posebej pozorni do otrok, pešcev, starejših oseb.

Starejše novice