Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 6.1.2023 17:00
Odsek Ižanske ceste bo zaradi izgradnje javne kanalizacije zaprt med 9. januarjem in 30. junijem.

Mestna občina Ljubljana obvešča, da bo zaradi izgradnje javne kanalizacije na Ižanski cesti cesta od 9. januarja do 30. junija 2023 zaprta na odseku med Hladnikovo cesto in Orlovo ulico.

Obvoz bo po Opekarski cesti ter Orlovi ulici.

Občina bo v tem času uredila kanalizacijo za odpadno vodo, vodovod, odvodnjavanje meteorne vode, novo cestno razsvetljavo ter površine za pešce in kolesarje. Vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.
 
Dela bodo potekala v okviru projekta Čisto zate (Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja – dograditev javne kanalizacije v aglomeracijah nad 2.000 PE v Mestni občini Ljubljana).

»S projektom bomo ukinili kar 6400 greznic, od tega na območju Mestne občine Ljubljana 4500 greznic, ki so že desetletja dejanska grožnja kakovostni pitni vodi, na območju občin Medvode in Vodice, ki sta gorvodno od Ljubljane in se zato odpadne vode stekajo v Ljubljano, pa 1900 greznic, ki prav tako predstavljajo veliko okoljsko nevarnost za onesnaženje pitne vode,« so še sporočili z občine.

Foto: MOL

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice