Fužine (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 20.3.2023 09:45
Nad nevarno potjo v šolo se pritožujejo prebivalci ljubljanskega naselja Fužine.

Na Servisu Pobude meščanov se je te dni znašla pobuda, ki opozarja na težave prebivalcev ljubljanskega naselja Fužine, natančneje blokov na Rusjanovem trgu, katerih otroci obiskujejo osnovno šolo Nove Fužine ali vrtec Pedenjped. Prostori šole in vrtca so bili sicer pred dvema letoma v celoti prenovljeni.

V neposredni bližini stoji tudi kolopark Nove Fužine.

Cesto ob koloparku, ki sicer za promet sploh ni predvidena, naj bi namreč uporabljalo vedno več dostavnih kombijev, pa tudi objestnih voznikov v osebnih avtomobilih, zaradi česar je otrokom onemogočena varna pot v šolo in vrtec.

»Na označeni lokaciji je onemogočena varno pot v šolo. To cesto uporablja vedno več avtomobilov, dostavnih kombijev in objestnih voznikov.

Hkrati je to edina pot v šolo in vrtec mnogim prebivalcem. V bližini je tudi kolo park, ki je edini kolo park v Ljubljani, ki se končna na cesti. Ali postavite pločnik ali zaprite omejeno cesto s potopnimi ali cvetličnimi količki. Meščani smo že večkrat pisali o tej problematiki,« piše v pobudi.

Občina obsoja predrznost stanovalcev, a postavljen količek bi lahko postal žrtev vandalizma

Z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet mestne uprave so sporočili, da bodo stanje v Fužinah preverili in ukrepali skladno s pristojnostmi, ureditev prostora je namreč nedvoumno jasna in ne dovoljuje voženj z vozili po peš poteh znotraj naselja.

»Gre za predrzno obnašanje, ki ga izvajajo stanovalci sami,« so dodali.

Vseeno pa imajo pomisleke glede postavitve količka, ki bi preprečil vožnjo po omenjenem območju.

Imeli so namreč že podobne primere, kjer je bil postavljeni količek takoj po postavitvi žrtev vandalizma, poškodovani količek pa po njihovih besedah običajno predstavlja višjo stopnjo nevarnosti kot stanje brez količka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice