Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 6.4.2023 16:30
Narava se prebuja in tako je čas tudi za urejanje naše okolice. Le komu se ne zariše nasmešek na obrazu, ko se sprehodi mimo svoje najljubše cvetličarne, drevesnice ali vrtnarije?

Vrtnarstvo je starodavna umetnost, ki se ukvarja z gojenjem in vzdrževanjem rastlin - za okras ali za pod zob. 

Drevesnice in cvetličarne so pomembni akterji na področju vrtnarstva, saj zagotavljajo širok izbor rastlin in cvetja ter strokovno svetovanje pri njihovi izbiri, sajenju in vzdrževanju. Drevesnice so specializirane za vzgojo dreves, grmovnic in drugih trajnic, medtem ko so cvetličarne namenjene predvsem prodaji cvetja, rastlin in pripomočkov za vrtnarjenje. 

Skupaj s strokovno usposobljenimi vrtnarji lahko vrtnarije, drevesnice in cvetličarne poskrbijo za urejene vrtove, zelenice in okrasne rastline v domovih ter drugih javnih in zasebnih prostorih. V katero pa vi najraje zavijete? 

Bralci Ljubljanainfo izbirate svojo najljubšo cvetličarno, drevesnico ali vrtnarijo

Bralci Ljubljanainfo pa tokrat izbirate svojo najljubšo cvetličarno, drevesnico ali vrtnarijo. Kam najraje zavijete po novo sadno drevje, sadike najljubše zelenjave ali šopek za najdražje? 

Izpolnite spodnji vprašalnik in izberite. 

Kako izberemo najboljšo cvetličarno, drevesnico ali vrtnarijo? 

Predloge za naj cvetličarno, drevesnico ali vrtnarijo bomo zbirali do torka, 11. aprila, do polnoči. Nato bomo med vsemi predlogi izbrali deset tistih, ki ste jih predlagali največkrat. 

Nato boste znova na vrsti vi! Izmed desetih predlogov bo sledilo glasovanje za najboljšega. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice