Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Čet, 22.4.2021 11:03
Policijska uprava poroča o dogodku na Lavrici, kjer so štirje neznani moški oropali žensko. Eden od njih se je pretvarjal za delavca telekomunikacijskega podjetja.

Včeraj, okoli 11.30 so se na Lavrici do stanovanjske hiše pripeljali štirje neznani moški. Eden izmed njih se je oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo zamotil. Med tem časom so drugi izkoristili priložnost in preiskali notranjost hiše, ter odtujil gotovino in nakit. S kraja so se odpeljali z manjšim vozilom temne barve. 

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanih storilcev in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: moški star okoli 30 let, suhe postave visok med 170 in 180 centimetrov, oblečen je bil v modre hlače.

Storilci svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo. Ker so žrtve običajno starejši občani, ki so pogosto premalo previdni,

Policija apelira na vse družinske člane in ostale znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjate in jih na nenavadne obiskovalce večkrat opozorite. Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane »obiskovalce« ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb - njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti - in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.  

Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Starejše novice