Z deli naj bi zaključili v roku desetih dni. Vir: MOL.
Ustvarjeno dne
Čet, 29.10.2020 15:21
Z nadgradnjo sistema BicikeLJ bodo predvidoma začeli v naslednjem tednu, sistem pa bo v času del nemoteno deloval. Skupna vrednost investicije, ki jo financira Europlakat, znaša okoli 400.000 evrov.

Na vseh postajah bo v terminale vgrajena nova strojna oprema, ki podpira novo generacijo programske opreme za upravljanje sistema. Nadgradnja vključuje zamenjavo celotne strojne opreme na terminalih in namestitev zaslonov na dotik. 
 

Vir: MOL.

Sistem BicikeLJ bo sicer med nadgradnjo deloval, bodo pa za krajši čas zaprta posamezna postajališča, kjer bodo potekala dela. Kolesa si bodo uporabniki v času nadgradnje sistema lahko izposojali tako na postajah s staro opremo kot tudi že na postajah s posodobljenimi terminali, ki bodo ponovno vključene v sistem.

Izposoja koles po novem preko mobilne aplikacije

Izposoja in uporaba koles bo po novem še bolj preprosta. Uporabniki si boste kolesa lahko izposojali preko mobilne aplikacije, na voljo pa bo tudi prenovljena spletna stran. Preko mobilne aplikacije BicikeLJ bo možno dostopali do svojega uporabniškega računa, spremljati razpoložljivost prostih koles in ključavnic ter si izposojati kolesa. Poleg tega bo nov sistem  deloval z uporabo 6-mestne PIN kode. Nova PIN koda uporabnikov bo posodobljena samodejno, in sicer bo to obstoječa 4-mestna koda in dodani dve ničli 
 

Vir: MOL.

Priljubljenost sistema BicikeLJ je presegla vsa pričakovanja

Od maja 2011, ko je sistem BicikeLJ pričel delovati, je bilo po podatkih Mestne občine Ljubljana opravljenih že več kot sedem milijonov izposoj koles. Uporabnikom je danes na 61 postajah na voljo že 610 koles. Mreža postajališč se iz leta v leto širi. Tako nameravajo do konca letošnjega leta postaviti deset novih postajališč. 
 

Starejše novice