Ustvarjeno dne
Pon, 26.10.2020 07:38

V skladu z odlokom Vlade RS je MOL začasno zaprl vse enote Mestne knjižnice Ljubljana.

Vračilo gradiva v knjižnicah ni mogočezamudnine za že izposojeno gradivo v času zaprtja ne bodo evidentirali.
V času, ko so knjižnice zaprte, članom omogočajo dostavo naročenega knjižnega gradiva po pošti. Naročite lahko gradivo iz enot Bežigrad, Jožeta Mazovca, Otona Župančiča, Prežihov Voranc in Šiška.

V času zaprtja knjižnic vas vabimo k uporabi e-virov, e-knjig, zvočnih knjig in filmov. Vse informacije najdete na www.mklj.si, vprašanja pa lahko zastavite na [email protected].

Ljubljanski grad in Hostel Celica

V skladu z odlokom Vlade RS je Mestna občina Ljubljana začasno zaprla tudi Ljubljanski grad ter Hostel Celica.

Na Ljubljanskem gradu so skladno z odlokom Vlade RS, ki začasno prepoveduje kulturne storitve, zaprli muzeje, stalne postavitve ter ostale grajske vsebine. Začasno so zaustavili tudi tirno vzpenjačo na Grad.

Zaprli smo tudi Hostel Celica, ki je v upravljanju Javnega zavoda Ljubljanski grad.

Omejeno delovanje

Slovenskem mladinskem gledališčuMestnem gledališču ljubljanskemLutkovnem gledališču LjubljanaKinodvoru in na Festivalu Ljubljana so odpovedali vse predstave in javne dogodke. Kino Šiška je zaprl svoja vrata, odprta pa ostaja galerija DobraVaga na Plečnikovih tržnicah.

Muzeju in galerijah mesta Ljubljane so odpovedali vse dogodke in prireditve, obiskovalci pa si lahko aktualne razstave ogledajo samostojno ali z vnaprej rezerviranim individualnim vodstvom za posameznike ali družine.

Mednarodnem grafičnem likovnem centru delovanje prilagajajo sprejetim ukrepom.

Tudi na Ljubljanskem gradu so odpovedali vse dogodke ter redne vodene oglede. Zaprti so vsi gostinski lokali (kavarna, vinoteka, gostilna in restavracija).
Ljubljanski grad ostaja odprt vsak dan med 10. in 18. uro; v tem času vozi tudi tirna vzpenjača, na ogled pa so vse stalne vsebine ter razstave.

Za otroke in mlade 

Pionirskem domu so doslej dejavnosti izvajali ob upoštevanju ukrepov in navodil NIJZ, v času jesenskih počitnic nimajo predvidenih aktivnosti, nadaljevanje dela po počitnicah pa bo odvisno od aktualnih ukrepov.

Četrtni mladinski centri Mladih zmajev ostajajo odprti, delujeta tudi mobilni mladinski center Ljuba in Drago in Ulični zmaji, vsi dosledno upoštevajo navodila NIJZ. Svoje aktivnosti sproti prilagajajo aktualnih ukrepom, del pa jih selijo na v digitalno okolje v digitalni mladinski center DigiMC.

Starejše novice