Nov načrtovani izgled okoli Emonike (Foto: Slovenske železnice)
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 11.5.2022 06:30
Preverili smo, ali je v govoricah o tem, da naj bi v okviru preurejanja prometne infrastrukture okoli Emonike porušili legendarni Orto bar, kaj resnice.

Nedavno smo poročali, da bi lahko razpis za preurejanje prometne infrastrukture okoli Emonike, predvideval tudi rušenje priljubljenega lokala Orto bar

V okviru nove avtobusne in železniške postaje ter urejanja okolice okoli Emonike namerava Mestna občina Ljubljana namreč spremeniti infrastrukturo na področju Trga Osvobodilne fronte, Masarykove, Šmartinske in Vilharjeve ceste.

Od tega, kako se bodo odločili preurediti to območje, bo odvisna tudi predelava šmartinskega podvoza.

Kaj pravijo v Orto baru?

Preverili smo, kaj na govorice o rušenju lokala pravijo v Orto baru.

»Nas ni nihče obvestil o  rušenju, niti ne vemo nič o tej zadevi. Vi mediji in javnost lahko naredite največ z pritiskom na Mestno občino Ljubljana, da je pač javni interes da Orto obstaja in da rušenje ni primerno. Orto je edini rokerski klub v Sloveniji, ki obstaja brez pomoči države že 28 let in mislimo, da to veliko pove o samem klubu in smiselnosti obstoja,« so poudarili za Ljubljanainfo.

Janković: »V tem trenutku Orto bar ostaja«

Obrnili smo se tudi na ljubljanskega župana Zorana Jankovića

»Ravno v torek je bil pogajanje za projekt komunalne in prometne ureditve celotnega področja. Poudarjam še enkrat: Vilharjeva cesta, Masarykova cesta, pa del Dunajske ceste in priklop na Šmartinsko in Topniško. 

Mi imamo projekt razdelan. Edina črna točka, kjer nastajajo prometni zamaški, je podvoz pri Ortobaru. Če gremo po Masarykovi cesti proti Topniški, se za ovinkom leva stran objekta ruši. Smo v postopku dogovora z lastniki, ali odkup ali gremo v razlastitev. Trajalo bo leto ali dve. V tem trenutku Ortobar ostaja, ne vidim potreb po rušenju,« je povedal za Ljubljanainfo.

Ključno je preprečevanje nastajanja prometnega zamaška

Nadalje je župan spregovoril o stanju stavbe.

»Leva stran se ruši, smo v dogovoru z lastniki, ali gremo v razlastitev, trajalo bo leto, dve. V tem trenutku Ortobar ostaja. Ne vem, ali bi lastniku 'pasalo', da se ga poruši, glede na to, da lahko računa, da bi dobil primerno odškodnino,« je pikro izpostavil.

Kaj vse si lahko obetamo ob prenovi?

»Pri podvozu pa dobimo štiri vozne pasove, kolesarsko stezo in pločnik, pa še en dodaten pas za zavijanje. Kot veste, odstranili bomo avtobusno postajo na Masarykovi cesti, kanalizacijo priklapljamo. Uporabljamo sistem podvrtavanja, ker je premer cevi za kanalizacijo izjemno velik. 

Ključno je, da se skupaj dogovorimo, kako bomo spravili to količino avtomobilov, ki se dnevno prebijajo čez to območje, čim prej do obvoznice,« je sklenil Janković.

Starejše novice