Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 27.4.2022 07:53
Tias Pizza se je v Črnučah odprla leta 2019 in zaradi svoje edinstvenosti hitro pridobila na priljubljenosti. Bralci Ljubljanainfo ste jo proglasili za najboljšo pico v Ljubljani.

Njihova pica se od ostalih razlikuje po svoji obliki, ki je ovalna, in po sestavi ter pripravi testa. Kot je za Ljubljanainfo povedala Ana Bardutzky, ki je direktorjeva desna roka, so uporabljene sestavine izključno italijanskega izvora, testo dolgo vzhaja in vsebuje veliko količino vode. Prav ti zadnji dve značilnosti dajeta pizzi posebnost, ki je ljubiteljem posebej všeč.

Lastnik picerije je Andrea Danuso, ki je po rodu Italijan, sicer pa po srcu svetovljan. Med drugim je namreč živel tudi v Dubaju. »Ko sem se vrnil iz Dubaja, sem si želel odpreti pizzerijo v evropskem mestu izven Italije. Slovenijo sem že dobro poznal, še iz časov Jugoslavije. Ljubljano sem večkrat obiskal, bila mi je všeč kot mesto in zdela se mi je dobra lokacija, kjer bi lahko ljubiteljem pizz ponudil nekaj drugačnega,« je povedal za Ljubljanainfo. Pravi, da mu je bila Slovenija všeč tudi zaradi lokacije, saj se nahaja blizu Italije, od koder prihaja, hkrati pa so originalne, sveže sestavine praktično na dosegu roke.

Zakaj Črnuče

»V centru Ljubljane je bilo težko dobiti prostor, saj smo se za odprtje odločili pred pojavom korone, ko je bila večina lokalov oddanih. Hkrati pa je bilo težko najti pravo lokacijo, če ne prihajaš iz tega mesta,« je odločitev pojasnil Andrea in razložil, da so z odprtjem pizzerije v Črnučah, pizze želeli ponuditi tudi zaposlenim v okoliških podjetjih.  

Zakaj ovalna pica

Posebnost Tias Pizze je tudi oblika, ki je ovalna in ne okrogla. »Zaradi značilnosti testa je pizzo lažje oblikovati ovalno. Predvsem pa se razlog za drugačno obliko skriva v tem, da se naša pizza je z rokami in tako lahko koščke držimo s prsti. Namreč če imaš prevelik kos, kar se dogaja pri okrogli pici, ga moraš upogniti, da ga lahko ješ z roko. Kadar je taka pica bogato obložena, pa nam pade z nje vse, ko jo primemo v roko,« je pojasnil Andrea. 

Njihova pizza ovalne oblike je vedno postrežena na deski in je razrezana tako, da gost dobi koščke ravno prave velikosti, s katerih sestavine ne padajo in jih ni potrebno prepogibati.

Širjenje franšize 

Andrea pa želi ustvariti nekaj, kar bo večje od picerije – Tias Pizzo želi kot franšizo razširiti, da bi lahko tudi drugi obrati, kot so lokali, hoteli in pivnice, imeli enostaven način za pripravo prigrizkov za svoje obiskovalce, ki si ob pivu in drugi ponudbi zaželijo še kvalitetnega prigrizka. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice