Ustvarjeno dne
Pet, 16.12.2022 18:07
Kuhano vino – zagotovo najbolj priljubljena pijača na božično-novoletnih stojnicah.

Sprehodili smo se med ljubljanskimi stojnicami v središču mestnega jedra in preverili cene kuhanega vina in dodatne gostinjske ponudbe.

Za kozarec oziroma dva decilitra kuhanega vina boste skoraj na vseh stojnicah v središču mesta odšteli od tri do 3,50 evra za dva decilitra, za najdražji kozarček pa celo štiri evre.

Najnižjo ceno kuhanega vina smo zaznali na Kongresnem trgu, kjer je za kozarec priljubljene decembrske pijače potrebno odšteti zgolj 2,50 evra.

Se je kuhano vino res podražilo?

Da se je vino v letošnji zimski sezoni nekoliko podražilo, prikimavajo tudi zaposleni na ljubljanskih stojnicah.

Zasluge podražitvi pripisujejo višji ceni dobaviteljev vina, pa tudi elektrike, ki je nujna za kuhanje in gretje vina. K ceni pripomore tudi nekoliko dražji najem hišk, katerih cene se razlikujejo glede na izbrano lokacijo.

A v kolikor boste negodovali zaradi cene kuhanega vina na ljubljanskih prazničnih sejmih, naj vas pomirimo s ceno najdražjega kuhanega vina na svetu.

V londonskem baru Searcys Restaurant & Champagne BarStane kozarec kuhanega vina stane neverjetnih 75 evrov.

Pestra dodatna ponudba

Ponudba na ljubljanskih stojnicah je vsekakor pestra, saj stojnice ponujajo vse od tradicionalnih slovenskih dobrot kot tudi čevapčeičev, hot dogov, palačink, churrosov ter raznovrstnih zimskih pijač.

Za razne ocvrtke iz testa, kos potice, preste ali pa hot dog boste na prazničnih stojnicah odšteli od tri do štiri evre, medtem ko vas bodo večji obroki, kot recimo hamburger, ričet s klobaso, jota, perutničke ali čevapčiči, stali od devet evrov navzgor.

Tako kot pri hrani pa tudi ponudba pijače ni nič kaj manj pestra.

Stojnice tudi to leto poleg najbolj zaželenega kuhanega vina v svoji dodatni ponudbi ponujajo vroč gin, vroč viski, toplo medeno žganje, jager punč in letošnjo novost - vroči aperol spritz.

Gostinjske ponudbe stojnic vključujejo tudi razno žganje, borovničke, pivo, čaj z rumom in še bi lahko naštevali.

Manjko ponudbe smo zaznali le v brezalkoholni ponudbi, saj je možno dobiti le čaj, vročo čokolado ali kakšen gosti sok.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice