Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 19.10.2021 15:56
Cene goriva počasi, a vztrajno rastejo. Preverili smo, kje v Ljubljani lahko gorivo trenutno dobite po najbolj ugodni ceni.

V Sloveniji od lanskega leta cene naftnih derivatov niso več določene s strani države, zgodila se je liberalizacija trga. To pomeni, da se cene naftnih derivatov prosto oblikujejo na trgu.

Po napovedih strokovnjakov, da tovrstna sprememba glede cene naftnih derivatov za potrošnike ne bo prinesla nič dobrega, v zadnjem času spremljamo konstantne podražitve.

Cena dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah je tako že dosegla najvišjo raven doslej. Nazadnje smo za dizelsko gorivo toliko plačevali oktobra 2018

Na spletnem portalu goriva.si zbirajo informacije iz vseh bencinskih črpalk in cen, po katerih lahko tam kupite določeno gorivo za svojega jeklenega konjička.

Preverili smo, kakšne so cene danes, 19. oktobra

Kje se polnjenje rezervoarja najbolj splača?

V Ljubljani je največ bencinskih črpalk v lasti podjetja Petrol. V prestolnici jih je namreč okoli 20.

Za liter neosvinčenega motornega bencina 95 boste v Petrolovih prodajalnah, ki ne stojijo ob avtocesti, danes odšteli 1,349 evra.

Dizel vas bo stal 1,466 evra na liter, neosvinčen motorni bencin 100 pa 1,529 evra na liter

Na črpalkah OMV boste danes napolnili rezervoar z neosvinčenim motornim bencinom 95 za 1,349 evra na liter.

Dizel vas bo stal 1,467 evra na liter, neosvinčeni motorni bencin 100 pa 1,534 evra na liter. Za dizel premium boste na OMV črpalki odšteli 1,649 evra na liter.

Na bencinski črpalki podjetja M - ENERGIJA v trgovskem središču BTC boste za liter neosvinčenega motornega bencina 95 odšteli 1,368 evra, za liter dizla pa 1,497 evra.

Najceneje na parkiriščih ob Hoferjih

Bencinski črpalki podjetja FE Trading - AVANTI lahko v Ljubljani obiščete na Toplarniški ulici in Tržaški cesti (na parkiriščih trgovin Hofer Slovenija). Tam boste danes za liter neosvinčenega motornega bencina 95 odšteli 1,319 evra, za liter dizla pa 1,435 evra.

Starejše novice