Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Čet, 16.9.2021 10:17
Pogoj PCT je obvezen tudi, če se želite peljati z mestnim avtobusom.

Pogoj PCT je od srede, 15. septembra, na podlagi vladnega odloka obvezen tudi za vse potnike na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa.

Izjeme so le osnovnošolci in dijaki.

O novih pravilih potnike obveščajo z opozorilnimi nalepkami na postajališčih in pri vstopnih vratih na avtobusih, ter notranjih prikazovalnikih in zaslonih, je zapisano na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Nadzor na avtobusih

Nadzor nad izpolnjevanjem pogoja bodo opravljali kontrolorji Ljubljanskega potniškega prometa in Zdravstveni inšpektorat.

Če potnik pogoja ne bo izpolnjeval, torej ne bo imel dokazila, da je cepljen, testiran oziroma je okužbo s koronavirusom prebolel, bo moral zapustiti avtobus. V primeru, da potnik tega ne bo upošteval, bo primer prevzela policija.

Mestna občina Ljubljana vse potnike prosi, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika.

Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na avtobus, se ne dotikajo oči, nosu in ust.

Starejše novice