Fotografija je simbolična.
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 29.9.2022 18:00
Kaj vse obiskovalce čaka na letošnji Noči raziskovalcev?

Dogajanje v okviru projekta, naslovljenega Noč ima svojo moč, Noč raziskovalcev bo spet potekalo na zadnji petek v septembru, in sicer jutri, 30. septembra. 

Botanični vrt Univerze v Ljubljani bo v okviru te noči predstavil svoj raziskovalni del in sicer s poudarkom na semenski banki. Na krožni poti se boste obiskovalci lahko spoznali s tem kaj v vrtu počnejo, kako v naravi pridobivajo material, kako ta semena pripravijo na skladiščenje in kam potem semena shranijo, so izpostavili na Facebook strani dogodka.

»Obiskovalci boste v pot tudi aktivno vključeni, saj se boste z delom srečali tudi sami, kar pomeni, da boste pomagali pri hrambi, za izbrano seme pripravili ustrezno prst in ga posejali ter odnesli s seboj. Pričetek ni samo ob 17. uri, na začetek poti se lahko priključite na vsakih 15 minut,« so še zapisali. 

Jutri bo potekal tudi Znanstveni bazar, na katerem lahko spoznate raziskovalke in raziskovalce fakultet in akademij Univerze v Ljubljani ter njihove številne kolegice in kolege z drugih znanstvenoraziskovalnih ustanov na Novem trgu med 10. in 18. uro

Več o dogajanju lahko preberete na tej povezavi

Starejše novice