Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 24.8.2021 15:29
Delež cepljenih je največji v zasavski regiji. Katere občine pa v cepljenju zaostajajo za slovenskim povprečjem?

V katerih slovenskih občinah je največ cepljenih?

Največ cepljenih je v občini Osilnica, kjer je vsaj z enim odmerkom cepljenih 65,8 odstotkov prebivalcev. 56 odstotkov jih je cepljenih v Idriji, 55,4 pa v občini Kostel

Med občinami z največ cepljenimi so še Log - Dragomer, Ravne na Koroškem, Šmartno ob Paki, Hrastnik, Jezersko, Murska Sobota in Radeče. 

Vir: Vlada Republike Slovenije

Med desetimi občinami z najmanj cepljenimi devet iz podravske regije

Med občinami z najmanj cepljenimi prevladujejo občine iz podravske regije.

Najmanj cepljenih je v občini Juršinci, kjer se je do zdaj cepilo le 31,5 odstotka prebivalcev. Na drugem mestu je Cerkvenjak, kjer je cepljenih 33 odstotkov ljudi. Le malo več, 33, 5 odstotka, prebivalcev je z najmanj enim odmerkom cepljenih v občini Trnovska vas.  

Na lestvici občin z najnižjim deležem cepljenih so še občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Škocjan, Cirkulane, Destrnik, Žetale in Šentilj. 

Vir: Vlada Republike Slovenije

Podravska regija najslabše precepljena 

Delež cepljenih po statističnih regijah je najvišji v zasavski regiji, kjer se je z vsaj enim odmerkom cepilo 51,06 odstotkov prebivalcev. To je več od slovenskega povprečja, ki znaša 46,22 odstotke. 

V podravski regiji je cepljenih najmanj. Z enim odmerkom je bilo do zdaj cepljenih le 42,4 odstotka prebivalcev. 

Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Na vrhu po deležu cepljenih je občina Lovrenc na Pohorju, kjer se je z enim odmerkom cepilo 50 odstotkov prebivalcev. Najmanj cepljenih je v občini Juršinci.

Na Ptuju se je do zdaj cepilo 45,43 odstotke ljudi. Manj cepljenih je v Mariboru, delež cepljenih tam znaša 42,79 odstotke. 

Starejše novice