Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 27.9.2021 15:48
Težko pričakovani jesenski Teden restavracij, ki bo med 8. in 17. oktobrom 2021, je danes odprl rezervacije. Termini že zelo hitro puhtijo, ljubitelji dobrih jedi pa lahko izbirajo med skoraj stotimi restavracijami.

Jesenski Teden restavracij, ki bo med 8. in 17. oktobrom 2021, bo ponudil jedi 98 sodelujočih restavracij. Ponudniki pa so danes že začeli sprejemati prve rezervacije. 

Vsaka restavracija, ki sodeluje v sklopu jesenskega Tedna restavracij, bo pripravila enega ali več menijev z najmanj tremi hodi in po enotni ceni.

Osnovna cena menija ostaja enaka, to je 19 evrov, najboljšim restavracijam pa so dodali dodatek na kakovost, ki ga ocenjujejo s srčki. Restavracije z dvema srčkoma ceno dvignejo za dva evra in je cena menija tako 21 evrov, restavracije s tremi in štirimi srčki pa za 6 evrov in je cena menija tako 25 evrov.

Organizatorji Tedna restavracij 2021 pojasnjujejo, da so se za dodatek na kakovost odločili, ker na tak način spodbujajo obisk v restavracijah z enim srčkom.

Na tak način razbremenjujejo gnečo pri rezervacijah v najbolj zaželenih restavracijah in odpravlja uravnilovko pri gostinskih cenah.

Vrhunska kulinarika v prestolnici

98 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij.

Med najkakovostnejšimi restavracijami, ki so nagrajene s srčki, pri čemer trije ali štirje srčki pomenijo, da restavracije ceno dvignejo na 25 evrov na meni, so tudi to jesen znamenita Restavracija Strelec na Ljubljanskem gradu, Monstera Bistro, pod vodstvom znanega kuharskega mojstra Bineta Volčiča, in JB Restavracija

Če obožujete eksotiko, obiščite Restavracijo Shambala, ki ponuja azijsko, japonsko, vietnamsko in tajsko kuhinjo, če ste velik ljubitelj masla, pa bo prava izbira zagotovo Restavracija Putr. Obe ponujata meni za 19 evrov. 

Na seznamu restavracij, v katerih boste v vrhunski kulinariki lahko uživali v prestolnici, je tudi Restavracija Maxim, označena s tremi srčki, kjer pravijo, da ponujajo »visoko kuhinjo, a ne za visoke goste«, in Restavracija Harfa, primerna predvsem za ljubitelje sredozemske kulinarike. 

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah. V nekaterih restavracijah, ki sodelujejo v sklopu Tedna restavracij, bo možno plačati tudi s turističnim bonom 2021 (BON21).

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Starejše novice