Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pet, 27.8.2021 16:00
V Ljubljani je šest pasjih parkov, kjer se psi lahko prosto gibljejo. Jih poznate?

Ljubljana se ponaša z več priznanji, ki potrjujejo, da je psom prijazno mesto.

Po statističnih podatkih lahko ocenimo, da ima v Ljubljani psa vsako peto gospodinjstvo, saj je na območju Mestne občine Ljubljana registriranih približno 25.000 psov.

Gibanje na prostem potrebujejo tako psi kot tudi mi in veliko skrbnikov psov se odpravi na zelene mestne površine, v parke in mestne gozdove.

Med njimi je največji park Tivoli z gozdnim zaledjem, ki tvori zavarovano območje Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Ta nudi številne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa.

Šest pasjih parkov

Aktivno lahko čas s psom preživljate tudi v pasjih parkih, ki so namenjeni prostemu gibanju in igri štirinožcev. V Ljubljani je Mestna občina Ljubljana uredila šest pasjih parkov.

Prvega je leta 2010 uredila v Severnem parku, ob Vilharjevi ulici, v naslednjih letih pa jih je uredila še v Štepanjskem naselju, Kosezah, Šmartinskem parku in ob Beblerjevem trgu.

Leta 2019 pa je šesti park uredila v novem družinskem parku Muste.

Deljenje vrečk za pasje iztrebke

Na pomen pobiranja pasjih kakcev Mestna občina Ljubljana opozarja z akcijami deljenja vrečk za pasje iztrebke na zelenih površinah mesta.

Naslednje tri četrtke bo akcija potekala na zelenicah parka Tivoli. Sodelavci Inšpektorata Mestne občine Ljubljana ter Službe Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib bodo sprehajalcem psov delili brezplačne vrečke za pasje iztrebke in jih tako spomnili na pobiranje kakcev za njihovimi ljubljenčki.  

V četrtek, 26. avgusta, bo akcija potekala med sedmo in deseto uro, 2. septembra med 18. in 21. uro, 16. septembra pa med 17. in 20. uro. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice