Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 30.12.2021 12:30
Koliko otrok, starih od pet do 11 let, so že cepili v Zdravstvenem domu Ljubljana, koliko je še naročenih in s kakšnimi dilemami se ob tem soočajo starši?

V začetku decembra je strokovni direktor Pediatrične klinike Marko Pokorn izpostavil, da se letos koronavirus med otroško populacijo intenzivno širi.

Do začetka decembra so zdravili več kot 80 otrok z okužbo s covidom.

Za otroke, stare od pet do 11 let, zato pediatri na podlagi podatkov iz drugih držav, priporočajo cepljenje, še posebej tistim s kroničnimi boleznimi.

Cepljenje zmanjša možnost obolevanja in verjetnost okužb ter prenosa v domačem okolju, je izpostavil Pokorn.

Koliko otrok so v Ljubljani cepili doslej?

Zdravstveni dom Ljubljana je v starostni skupini od pet do 11 let izvedel dva cepilna dneva. 16. decembra se je cepilo 80 otrok, 23. decembra pa 148

Še eno cepljenje so izvedli danes. Včeraj so za naše uredništvo sporočili, da prijave še zbirajo.

S katerimi dilemami se soočajo starši?

Na vprašanje, s katerimi dilemami pri cepljenju otrok se starši najbolj soočajo, v ljubljanskem zdravstvenem domu za Ljubljanainfo odgovarjajo:

»Starši, ki naročijo otroke za cepljenje, so že pred prihodom v cepilni center odločeni, da bodo cepili svojega otroka, da je to dobro za otroka in za njihovo družino. Zato posebnih težav ni zaznati.

Se pa ta vprašanja pojavljajo v ambulantah izbranih zdravnikov. Velikokrat želijo samo vedeti, če smo zdravniki cepljeni in ali bi tudi mi cepili oziroma smo cepili svojega otroka.«

Prijave za razpisane cepilne dneve cepljenja za otroke zbirajo prek portala zVEM ali spletne strani Zdravstvenega doma Ljubljana..

Starejše novice