Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 18.5.2022 13:33
Če ste v mislih že na plaži in uživate v vročih sončnih žarkih, je sedaj pravi čas, da na poletno uživanje pripravite tudi vašo kožo.

In če vedno znova poslušamo, kako nevarno je sonce, potem lahko z uporabo samoporjavitvenih krem dosežete lep zagorel videz kože brez pretiranega izpostavljanja soncu. 

Ker pa se uporaba samoporjavitvenih krem pogosto sprevrže v pravo katastrofo, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako se temu izogniti.

Hkrati pa boste spoznali tudi nekaj izdelkov, ki so se izkazali za zelo učinkovite in zanesljive ter so hit tega poletja!

Zakaj so samoporjavitvene kreme najboljša izbira za zagorelo polt?

Že dolgo je jasno, da ležanje na plaži in izpostavljanje soncu ne prinaša ničesar dobrega naši koži.

Vendar je zahvaljujoč samoporjavitvenim izdelkom lepa zagorela koža brez škodljivih sončnih žarkov vseeno mogoča. 
 

Predstavljamo nekaj razlogov, zakaj so samoporjavitvene kreme idealna rešitev za lep videz vaše kože:

 • Sončni žarki izčrpavajo kolagen v naši koži, ki poskrbi za elastičen videz kože brez gubic, in nas na ta način ohranja mlade. Zato je uporaba samoporjavitvenih krem idealna rešitev, saj z njimi dosežete lepo porjavelo barvo kože, ne da bi se dodatno izpostavljali škodljivemu vplivu sončnih žarkov in samo pospešili proces staranja.  To je top anti-aging način pridobivanje lepe zagorele polti!
 • Za uporabo samoporjavitvenih krem se lahko odločite vse dni v letu, vključno z zimskimi meseci. Priporočljiva pa je tudi uporaba po poletnih mesecih, s čimer ohranite zagorelo polt, ki ste jo pridobili preko poletja.
 • Samoporjavitvene kreme so primerne za vse tipe kože. Tega podatka se boste razveselili predvsem tisti, ki ste svetle polti in že po nekaj minutah na soncu postanete opečeni. 
 • S samoporjavitvenimi kremami boste dosegli lep zagorel videz kože z minimalnimi stroški, saj so v primerjavi z obiskom kozmetičnega salona ali solarija, cenejše in veliko bolj varne.
 • Samoporjavitvene kreme, v primerjavi s sončnimi žarki, niso škodljive za kožo, ampak delujejo celo negovalno, saj so hkrati tudi losjon za telo. 
   

Pet nasvetov, kako pravilno nanesti samoporjavitveno kremo

Samoporjavitvene kreme pri marsikom vzbujajo dvom zaradi možnosti pojava madežev oziroma lisaste kože. Vendar je strah popolnoma odveč, če boste upoštevali nekaj pomembnih nasvetov:

 1. Pred nanosom samoporjavitvene kreme, kožo vedno dobro pripravite. Zato nanjo nanesite piling, s katerim boste s    kože odstranili mrtve kožne celice in zgladili kožni relief.
 2. Za enakomeren ten kože je potrebna dosledna uporaba samoporjavitvenih krem in postopno nanašanje. Zelo  pomembno je, da kreme nanesete v več tankih slojih in jih temeljito razmažite in vmasirajte. Počakajte nekaj minut, da se krema ali losjon dobro vpijeta v kožo. 
 3. Pogostost nanosa je odvisna od tega, kako temni želite biti in kako hitro želite, da so rezultati vidni. Samoporjavitvene kreme lahko nanesete enkrat dnevno, za hitrejše rezultate pa lahko tudi pogosteje, in sicer dvakrat dnevno. Na začetku svetujemo enkrat tedensko kar lahko postopno povečujete. 
 4. Za porjavelo kožo na obrazu priporočamo, da izberete izključno samoporjavitveno kremo za obraz, ki je temu tudi namenjena. Zanjo je značilno, da ima lažjo teksturo, zaradi česar jo po obrazu tudi lažje nanesete, hkrati pa kožo neguje, jo vlaži in ima anti-age učinek.
 5. Pri nanosu samoporjavitvene kreme Butters ne potrebujete rokavic, zato pa si morate po nanosu obvezno umiti roke z milom in vodo.

Katere izdelke izbrati za samoporjavitev kože?

Izbira samoporjavitvenih izdelkov je danes zelo velika. Le redki pa so tisti, ki so resnično kakovostni, ne puščajo madežev in dosežejo lep zagorel ter negovan videz kože.

Te vam ponuja spletna trgovina E-parfumerija.si, pri čemer upoštevajte svoj tip kože, od katerega je močno odvisen končni rezultat.

●    Samoporjavitveni losjon za telo Butters – light, medium in dark

Losjon Butters dark ponuja najbolj enostaven način do čudovite porjavele kože, sok aloe vere pa poskrbi za učinkovite vlažilne sposobnosti. Hitro vpojna tekstura se brez težav razmaže, zato ne pušča madežev na obleki in je zelo učinkovit. 

●    Samoporjavitvena krema za obraz Butters – light in medium

Krema je popolnoma naravna in vsebuje organska negovalna olja ter ostale blagodejne sestavine. Te kožo vlažijo in jo dodatno negujejo. Primerna je za vse tipe kože, tudi za najbolj občutljivo.

●    Samoporjavitveni serum za obraz Madara FAKE IT

S pomočjo seruma se zagorelost razvije postopoma, prvi učinki nanosa pa so vidni že po 4-6 urah. Serum kožo gladi in mehča, njegova tekstura pa se hitro vpije, zato so napake pri nanosu zelo malo verjetne.

●    BIODROGA kapljice za samoporjavitev

Kapljice priznane kozmetične znamke Biodroga so hit tega poletja! So nekaj čisto novega  - predstavljajo inovacijo na trgu, saj so bile izbrane kot najboljši produkt leta. Za vse, ki kapljice že poznate, so takoj postale tudi najljubši poletni izdelek, ki ni smel manjkati v nobeni toaletni torbici. 

Njihova največja prednost je, da jih lahko enostavno dodate v kateri koli kozmetični izdelek (krema, serum, spf krema). Ker je flaška majhna in lična, jih lahko nosite kar v torbici ali jih vzamete s seboj na potovanje - Biodroga kapljice so obvezna oprema letošnjega poletja! Mi smo navdušeni! 
 

●    Spf krema za obraz

Popolnoma jasno je, da je zaščita pred soncem potrebna vse dni v letu. Zato je pomembno, da je čim bolj lahka, negovalna in učinkovita. To vse vam zagotavlja spf krema za obraz - tokrat pa vam svetujemo da poskusite hit lanskega poletja - Biodroga Spf 50+ kapljice, ki so bile z razlogom takoj razprodane.

Njihova največja prednost je v tem, da na obrazu ne potrebujete še ene plasti kreme, kar je ob vsem make up-u, serumih, dnevni kremi in še čemu, več kot priročno. Kapljice enostavno dodate v dnevno kremo in dobite 2 v 1 - negovalno kremo za obraz in spf zaščito. 

Če želite zagorelo polt, jo lahko varno in učinkovito dosežete s pomočjo samoporjavitvenih izdelkov. Pri tem morate upoštevati predvsem njihovo kvaliteto in dosledno uporabo, s čimer boste dosegli najboljše rezultate brez neljubih presenečenj.
 

Starejše novice