Foto: Facebook Odbito na Ljubljanici
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sre, 18.8.2021 12:22
V soboto se bo na Ljubljanici dogajala prava senzacija: Končno bo vzpostavljen trampolinski most, čez katerega, bomo Ljubljanico lahko preskočili.

21. avgusta bo čez Ljubljanico stal prvi trampolinski most, ki bo povezoval oba brega. Tako bo postavljen največji trampolin na svetu

Kot smo že poročali, bo reko Ljubljanico lahko preskočil prav vsak in to brezplačno.

Prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane skušajo predstaviti nepozabno adrenalinsko doživetje v srcu prestolnice, ob enem pa izvesti niz tekmovanj na visokem nivoju. S tem športno-rekreativnim dogodkom želijo obiskovalcem približati gimnastiko in trampolinanje ter povečati njihovo zanimanje za to športno panogo. 

Ob enem je njihov cilj neaktivne udeležence spodbuditi k športni vadbi in jim pod budnim očesom trenerjev omogočiti, da se brezplačno preizkusijo v skakanju na trampolinu ter med prvimi prečkajo Ljubljanico čez trampolinski most.

Prizorišče bo zajemalo:

  • Supernova največji trampolin na svetu 12x12 metrov
  • Freestyle trampolin 5×5 metrov
  • Dva Olimpijska trampolina 3x5 metrov
  • Trampolinski zid
  • Trampolinski most

Dih jemajoče prizorišče bo postavljeno na aluminijasti konstrukciji nad vodno gladino Ljubljanice.

Tekmovanja

Na Ljubljanici boste lahko spremljali nastope Dunking Devils in drugih najboljših akrobatov s cele Evrope. 

Odvijala se bodo tudi razna mednarodna tekmovanja:

  • v prostem slogu na trampolinu 5×5 za najboljše trampolinarje z vsega sveta,
  • na veliki prožni ponjavi, po uradnih pravilih Gimnastične zveze Slovenije,
  • na Supernova trampolinu, za najbolj izkušene, ki se ne bojijo najvišjih odbojev.

V poznih popoldanskih urah bo sledil šov na trampolinskem zidu, zvečer pa spektakularen šov na mega trampolinu, ki bo gledalcem postregel s spektaklom salt, obratov, skokov in trikov.

Poleg tega, se bo še dogajalo na Novem trgu. Tam bo stalo kar nekaj stojnic, med drugim tudi Woop stojnica, kjer boste lahko preizkusili karting simulatorje in virtualno resničnost. Poleg trampolina na Ljubljanici, pa bo tudi na trgu nekaj trampolinov, kjer se boste lahko razmigali. 

Organizatorja dogodka sta Extrem in Dunking Devils. Posnetke največjega trampolina na svetu pa je videlo že več kot 50 milijonov ljudi med drugim na CNN, Ellen Degeneres šov in Fox News

Starejše novice