Ustvarjeno dne
Sre, 19.8.2020 10:43
Ureditev novega vrtičkarskega območja Grba II in večgeneracijskega igrišča odlično napredujeta, z zadovoljstvom ugotavljajo na MOL-u. Dela bodo trajala predvidoma do konca leta, tako da bodo vrtički nared na začetku nove sezone.

Mestna občina namerava do naslednje vrtičkaste sezone urediti in ponuditi v zakup približno 50 novih vrtičkov, na območju med vrtički in PST pa bodo uredili tudi novo večgeneracijsko igrišče, namenjeno druženju, ustvarjanju in igranju različnih generacij.

Bi tudi vi vrtičkali?

V Ljubljani je bilo v zadnjih desetih letih urejenih 8 vrtičkarskih območij, na katerih lahko meščanke in meščani zakupijo svoj košček zemlje in pridelujejo vrtnine.

Prvi dve vzročni območji z vrtički sta bili urejeni v Štepanjskem naselju in Dravljah, nadaljevali pa z ureditvijo vrtičkarskih območij Ježica, Rakova jelša, nato pa še vrtičkov ob Vojkovi ulici in ob ulici Iga Grudna ter na Grbi. Čisto sveži pa so vrtički na območju Vižmarje – Brod. To je tudi prvo območje, ki je prilagojeno tudi za gibalno ovirane osebe.

Pogoji najema vrtička so določeni v Odloku o urejanju in oddaji zemljišč Mestne občine Ljubljana za potrebe vrtičkarstva, vse podrobnosti o najemu najdete tukaj.

Ali ste vedeli, da občinski prostorski načrt opredeljuje površine, ki so namenjene vrtičkarstvu?

Ali na določenem zemljišču vrtiček lahko postavite, preverite v informacijskem sistemu URBinfo. V jesenskih mesecih bodo inšpektorji nadzirali nelegalno urejena vrtičkarska območja, zato MOL svetuje, da po koncu vrtičkarske sezone vrtiček odstranite, če je le-ta urejen nelegalno.

Tagi

Starejše novice