Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 23.11.2021 14:35
Ljubljanski župan Zoran Janković o petkovem prižigu lučk, božičnih stojnicah in morebitnih božičnih koncertih.

V petek bodo v središču Ljubljane prižgali lučke, a tradicionalnega praznovanja prižiga lučk zaradi epidemioloških razmer letošnje leto ne bo, pravi ljubljanski župan Zoran Janković

Za novoletno okrasitev, torej za lučke, nameščene na like, smreke in rastoča drevesa, je tudi letos namenjenih 220.000 evrov proračunskih sredstev. 

V petek bodo odprli stojnice, ki so del tradicionalnega božnično-novoletnega sejma.

Cene stojnic enake kot leta 2019

Hišice, ki jih v prestolnici tradicionalno postavijo v okviru božično-novoletnega sejma, so lani zaradi slabe epidemiološke slike ostale pospravljene, letos pa bodo obratovale. 

Cene stojnic so že določene, a se bodo o morebitnem popustu dogovarjali decembra, ko bo jasno, ali sta epidemija in morebitno slabo vreme drastično vplivala na prodajo, je danes povedal Janković.

Cene stojnic bodo enake kot leta 2019, gibljejo se od 1500 do 15000 evrov, v ceno pa ni vključena elektrika, razlaga ljubljanski župan. 

Poleg stojnic pa je v centru Ljubljane že postavljenih devet smrek, župan pa je ob tem poudaril, da si neizmerno želi, da bi se življenje vrnilo v stare tirnice. 

Kaj bo z božičnimi koncerti? 

Petdnevni božični koncerti še niso potrjeni, poudarja Janković. Če bo epidemiološka slika še naprej tako slaba, se jim bo Ljubljana morala odpovedati.

Program je kljub temu že pripravljen, prednost pa imajo domači izvajalci

»Do zadnjega bomo čakali na to, da bomo načrtovane prireditve lahko izvedli, pod prej omenjenimi pogoji,« je dejal. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice