Vir: Facebook, Ski Kranjska Gora.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 8.1.2021 10:51
Snežni kontrolor FIS in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr naj bi si danes ogledal tekmovalno progo v Mariboru. A se je zgodba zasukala drugače.

Mariborčani so včeraj dobili še nekaj dodatnega časa za pripravo tekmovalne proge za 57. Zlato lisico, ki je z dvema ženskima veleslaloma za svetovni pokal napovedana 16. in 17. januar.

Prvotno bi moral tekmovalno progo za 57. Zlato lisico preveriti že v četrtek, vendar so zaradi snežnih razmer in vremenske napovedi, ki obeta ohladitve, kontrolo prestavili za en dan.

A kaj se je danes zjutraj dogajalo na Mariborskem Pohorju ni jasno. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Mariborinfo je snežni kontrolor FIS in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr ta hip na poti v Kranjsko Goro. Tam naj bi bila snežna kontrola napovedana za 12. uro. Na poti v Kranjsko Goro je po informacijah Mariborinfo tudi sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar.

Bernard Majhenič, direktor Marproma je izjavil, da nima komentarja: »Očitno je to usoda Zlate lisice.«

Medijske hiše uradno o snežni kontroli v Kranjski Gori ni obvestil nihče, številni novinarji še vedno čakajo na informacije ob vznožju Snežnega stadiona.

Bo Zlata lisica zopet v Kranjski Gori?

Da tekmovalna proga v zdajšnjem stanju ne dopušča izvedbe 57. Zlate lisice v Mariboru, je jasno že nekaj dni.

V načrtih je selitev Zlate lisice v Kranjsko Goro, je za STA povedal generalni sekretar tekmovanja Srečko Viler.

»Žal, uresničil se je scenarij, ki ni naklonjen izvedbi Zlate lisice v Mariboru. S Smučarsko zvezo Slovenije in organizacijskim komitejem pokala Vitranc pa se borimo, da bo 57. Zlata lisica ostala v Sloveniji. Zanimanja za to, da bi ženska veleslaloma izpeljali v tujini je veliko,« je dejal Viler za STA.

Na progi v Podkorenu je sicer v zadnjih dneh zapadlo več kot meter snega.

Maribor je sicer v zadnjem desetletju kar petkrat ostal brez Zlate lisice, nazadnje lani, ko so tekmi prestavili v Kranjsko Goro. 

Starejše novice