Slika je simobičina.
Ustvarjeno dne
Sre, 26.10.2022 16:00
Duhove nekaterih neprespanih prebivalcev Kersnikove buri sveže odprt klub Zorica, ki se nahaja na Kersnikovi ulici, tik zraven priljubljenega alternativnega kluba K4.

Na pobudah meščanov poročajo, da naj bi se nedavno formirala skupina stanovalcev, ki se je usmerila proti okoliški kulturni in gostinski ponudbi, ki sliši na ime Zorica Bar.

Ta naj bi pred parimi leti med drugim oživila tudi degradiran lokalni trg, ki pa sedaj ob petkovih večerih postaja masovno zbirališče mladine. Okoliški prebivalci prav tako prihajajo na plano s pritožbami o motnjah nočnega reda in miru.

Javil se je eden izmed prebivalcev Kersnikove, ki odločno sporoča, da civilna iniciativa prebivalcev nikakor nima mandata vseh stanovalcev.

»Na tej ulici in višini tudi sam stanujem že več kot deset let in njihovi občasni koncerti nikoli niso motili mojega miru in spanja,« še dodaja prebivalec Kersnikove.

Zorica, mlajša sestra kluba K4

Če ste bili v zadnjih nekaj desetletjih del ljubljanske klubske scene, boste vedeli, da se je že starejši brat Zorice, zelo priljubljen glasbeno-kulturni klub K4, v zadnjih desetletjih prav tako večkrat soočal z nerazumevanji s strani tako stanovalcev Kersnikove kot tudi Mestne občine Ljubljana.

Danes tako klub K4 kot tudi bar Zorica spadajo pod okrilje skupnega dela, imenovanega Lok4cija.

Gre za stičišče več lokalov znotraj iste svabe: najstarejšega rezidenta kluba K4, leto dni starega bara Zorica, Tink4 superfood cafeja ter mi-Hostla Zzz.

Pri Zorici gre v osnovi za zunanje in notranje prizorišče za številne alternativne DJ večere, koncertne dogodke, sejmišča in predstavitve, a se tja lahko odpravimo tudi na dopoldansko malico ali kosilo.

Veliko hrupa za nič

Za hrup bi se verjetno marsikdo vprašal, kaj je to takega, pa je ravno obremenitev s hrupom zadolžena za vzrok  zdravstvenih težav mnogih Evropejcev.

Kljub temu pa se na drugi strani ogromno Ljubljančanov vseeno sprašuje:

»Ali se bomo res v prestolnici borili za zapiranje vseh gospodarskih dejavnosti, ki tu in tam na dober večer zmotijo naš spanec?«

Odsek za pobude meščanov na pritožbe in na zavzemanja za klub odgovarja, da bodo vse prejete informacije posredovali pristojnemu oddelku. 

Iz Zorice odgovarjajo, da so tudi po izvedenih ukrepih za rešitev problematike, za stanovalce še vedno pripravljeni na odprt pogovor in komprimise.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice